Seks tips som hjelper deg gjennom vinteren

Foto via @homeiswherethepackis og @juthamay_by_jem

Vi er inne i en kald og mørk vintertid. Kanskje disse seks motiverende rådene kan hjelpe deg?

Publisert Sist oppdatert

Vinterdepresjon: Kjenner du på vinterdepresjonen? Du er nok ikke den eneste. Men hvorfor ikke bruke de kalde vinterdagene på å pleie deg selv, trene og gjøre ting som er bra for deg? Da vil du få ekstra god samvittighet når våren kommer!

1. Stå opp og tren!

Da får du i gang maskineriet før jobb, du får mer overskudd og det beste av alt, det føles skikkelig bra etterpå. Hvor deilig er det ikke å starte dagen med hot yoga, en skikkelig løpetur på tredemølla eller kanskje en løpetur rundt i nabolaget som ender opp med en take-away kaffe når du er ferdig?

2. Start dagen med en deilig smoothie og en god frokost

Foto via @barmer og @cookhub.

Putt en avokado, et grønt eple, en bit ingefær, sitron, spinat og havremelk i blenderen og kjør alt sammen. Rekker du ikke drikke den før du må gå, er det jo bare å ta den med seg på jobb.

Og hva er vel bedre enn stekt egg på brød toppet med litt chilli, pepper og salt? Holder deg gående lenge og gir deg masse energi til en lang dag. Ellers er det superenkelt å lage havregrøt kvelden før og la den godgjøre seg i kjøleskapet over natten.

Bananpannekaker er også supergodt! Se oppskrift her!

3. Gå til frisøren

Er du en av de som ikke går så ofte til frisøren, så skal du i hvert fall unne deg en frisørtime nå! Bare les her! Håret har vært igjennom mye i løpet av vinteren og du kommer du til å føle deg så mye freshere etter en tur i frisørstolen. Invester i en god hårmaske som gir masse fukt. Og kanskje vil du føle deg freshere om du farger øyenbrynene dine mørkere også?

4. Invester i nye sminke- og hudpleieprodukter

Lingerie de Peau fra Guerlain, kr 570// Maestro Fusion fra Giorgio Armani, kr 545// Tan Drops fra Crystal Clare, kr 359.

Vinteren krever sitt for å få oss til å føle oss freshere og når det blir kaldere ute, blir man tørrere i huden og huden trenger mer fukt. Invester derfor i en god ansiktskrem som gir mye fuktighet og gå for en foundation som dekker mer. Lingerie de Peau fra Guerlain dekker godt og holder seg fin hele dagen. Et solpudder gir ekstra glød til ansiktet. Armani Maestro Fusion er et hemmelig våpen alle bør ha i vesken sin. Finn en selvbruningskrem som passer til deg, eller kjøp dråper du kan blande med hudkremen din. På den måten får du en gradvis finere brunfarge. Tan Drops fra Crystal Care kan anbefales. Mix 2-4 dråper med bodylotionen din. Den er i tillegg helt uten lukt.

Den beste foundation til tørr vinterhud!

5. Gjør en detox i garderoben din

Å ha en oversiktlig og ryddig garderobe med plagg du faktisk bruker, er en god motivasjon til de dagene du står der i slåbroken og ikke har noe å ha på deg.

Slik gjør du: Ta alle klærne dine ut av skapet, tøm boden, sett frem alle skoene midt i stua og begynn å sorter. Hva kan legges bort og brukes neste sommer? Hva kan legges på loftet til det blir trendy igjen? Og hvor ofte bruker du faktisk den skinnvesten fra 2006?

Ha færre, men fine plagg med god kvalitet i garderoben og se hva du har som kan brukes sammen. På den måten vet du hva du trenger å investere i.

Skriv så en liste over ting du trenger for eksempel varme strikkeplagg, klassiske gensere og skjorter, en bukse med det perfekte snittet, et par ankelboots som passer til både jobb og fest osv. Og vær flink til å selge det du ikke bruker på Finn.no eller Tise. Det er en overraskende tilfredsstillende følelse å få penger for noe du ikke har brukt på lenge og vite at andre kan få gleden av det.

6. Sett av tid til egenpleie

Vi trenger alle litt tid for oss selv, men i en hektisk hverdag med barn, jobb og kanskje studier, er det ikke alltid tiden strekker til. Prøv derfor å unne deg litt deilig egentid.

Lag deg en kopp te, sett deg ned med en god bok eller nyeste utgaven av ELLE og bare nyt. Når du først er i gang, lås deg selv inn på badet; tenn duftlys, sett på god musikk og kos deg med ansiktsmaske, lakk neglene dine og plei huden din. Det har du SÅ fortjent!

10 enkle tips for en bedre start på dagen

Seriene du må se akkurat nå!

Den beste starten på dagen: Spirulina-smoothie

Powered by Labrador CMS