GAIA: En unik velvære-verden

Foto: Mira Ouerfelli Styling: Ingrid Bredholt Hår: Nikola Grozdic Makeup: Tomas Erdis

Nå har dørene åpnet til den vakre og spennende helsebaren GAIA OSLO.

Publisert Sist oppdatert

Helse og velvære har vært en stor del av Randis liv i flere år, og etter å ha reist mye og sett hvordan velvære og en grønn livsstil kombineres med vakkert design og arkitektur i andre steder i verden, bestemte hun seg for at det var på tide at også Norge fikk et holistisk – og estetisk – velværetilbud.

Nå har dørene åpnet til hjertebarnet GAIA, der helse, sunt kosthold, kunst, vakkert interiør og imponerende arkitektur møtes i en drøm av et lokale på Majorstua i Oslo.

Hvordan kom du opp med ideen om å starte GAIA?​

– GAIA er mitt barn, og jeg har båret det i magen i mange år. GAIA er holistisk helse fra Norden. Vi i Norden har en rik historie med tanke på design og arkitektur, men den snakkes ikke så høyt om. Østen og Skandinavia har sterke bånd med tanke på estetikk. Det er ikke flaut å være vakker og norsk.​

Hva kan man gjøre og oppleve hos GAIA?

– Hovedfokuset ­ligger på infrarød sauna og skjøn­n­het. Vi skal også tilby vegansk mat, forskjellige typer yoga, opplæring i medit­asjon, ulike former for healing og det skal være et kult sted for å ta en kaffe med en venn. Det blir en egen vegansk meny laget av vår kokk Rebecca Hawkes, og vi har også ansatt blant annet flere yogainstruktører og en reikimester.

Den vakre Terrazza-sofaen står i loungen sammen med en fantastisk treskulptur signert Sigve Knutson.

– Det vil også bli en liten lounge og et slags bibliotek, hvor vi samler bøker som er har inspirert oss i vår forståelse av helse og estetikk. Vi kommer også til å selge yoga-utstyr, kosttilskudd og te, i tillegg til utvalgte produkter som urtemedisin fra Anima Mundi, økologisk hudpleie, helt spesielle duftlys med emballasje laget av sopp fra AMEN, for å nevne noe. Vi fokuserer på produkter som er laget på en bærekraftig måte, samt økologisk og så kortreist om mulig. Menyen i kafeen vil bestå av deilige veganske småretter, rawfood-kaker, snacks og spennende plantebaserte drikker. Alt utviklet av vår egen kokk.

I kafeen serves det blant annet moonmilk – en varm plantebasert melk fra ayurvedisk medisin som er tilsatt urter eller krydder.

Hva er inspirasjonen bak interiøret?​

– Jeg ble inspirert av Gaia, som er en gudinne i den greske antikkens mytologi. Hun var den greske modergudinnen; den som fødte jorden og alt i universet. Estetikken her skal oppleves gjennom de fire elementene som omgir oss; varme, god luft, steiner støpt i gulvene som jorder oss og vann som renser oss.

Stolen på bildet er Bambi Lounge Chair– relansert av Fjordfiesta. På trekrakken står matcha-latte og en skål med salvie. – Noen av møblene har jeg funnet vintage fra Mario Bellini, og loungestolen Bambi, som er relansert av Fjordfiesta, viser norsk, vakkert og tidløst design. Vi har også fått til noen spennende samarbeider med blant andre Hadeland Glassverk.

Ble arbeidet med å bygge og skape GAIA veldig påvirket av pandemien?

– Ja, vi hadde som mange andre bedrifter i oppstart litt forsinkelser, men vi holdt oss positive, jobbet med det vi kunne mens alt var stengt. Samtidig har det gitt meg en ro til å fokusere og jobbe, og ikke kjenne for mye på presset utenfra.

Den fantastiske vintage skinnsofaen heter Terrazza og er signert sveitsiske Ubald Klug.

I tillegg til drop-in og timebestilling, vil det også være mulig å tegne ulike medlemskap for dem som ønsker å bruke GAIA mye. Og, som Randi legger til, er alle velkomne til å nyte en god kopp te eller kaffe i landets fineste Ubald Klug-sofa!

Skulpturen i forgrunnen på bildet over er laget av norske Sigve Knutson. Duftlysene er fra AMEN Candles, superfood fra Anima Mundi, joggedresser fra GAIA. Alt selges i butikken.

Helt til slutt: Har du noen råd til andre som går med en gründerdrøm i magen?

– Tro på deg selv, vær takknemlig og ansett flinke folk.

Powered by Labrador CMS