Københavnsk eleganse

La deg inspirere av den lekre interiørstilen til den danske influenceren Funda Christophersen.

Publisert Sist oppdatert

I København-hjemmet til den danske influenceren Funda Christophersen står det minimalistiske interiøret i sterk kontrast til de danske designmøblene. Antikke krukker og forseggjorte detaljer skaper en følelse av luksus. Tenk less is more, og invester i ting du kan ha lenge!

En leilighet full av sjel og originale detaljer samt god, gammel hyggelig københavnstemning – og aller helst i gangavstand til deres felles kontor i Bredgade i byens indre sentrum. Det var akkurat dette Funda Christophersen og kjæresten Mark Bollinger Weincke ønsket seg da de begynte å lete etter et sted å slå seg til ro sammen med den lille sønnen sin, etter å ha bodd en periode i New York og flere år i leid bolig.

Men selv om kravene deres var tydelige, måtte det – første gang de åpnet døren her – mye fantasi til for å kunne se for seg denne fine, personlige leiligheten slik den framstår i dag. Først nå, etter en total renovering, er stedet blitt deres eget – og akkurat slik de ville ha det. – Da vi kjøpte leiligheten, brukte vi de fire første månedene på å planlegge hele oppussingsprosessen, rom for rom. Det var spennende å ha muligheten til å starte helt fra bunnen av, sier Funda.

Posteren Antibes fra Desenio.no, kr 349. Flora Magnolia kopp med skål fra RoyalCopenhagen, kr 500. Sofaen Iris fra Sofa Company, kr 2799. Pute fra Svensk Tenn, kr 1500.

Til daglig jobber Funda Christophersen som influencer i mote- og livsstilsbransjen, og er derfor konstant oppdatert når det gjelder nye trender – også når de i virkeligheten egentlig er gamle og har rot i den europeiske og amerikanske designhistorien. For overalt i leiligheten avsløres parets store kjærlighet til både danske møbelklassikere og sjeldne vintage-objekter og kunstgjenstander.

Mye av dette er funnet på deres felles reiser. Og denne pasjonen var ikke utelukkende heldig da de skulle finne møbler som passet inn i en leilighet i et gammelt hus med skjeve rom, men utfordringene trigget dem, og ga dem mot til å følge sin felles drøm; en kombinasjon av personlige og faglige interesser.

Fra Venstre: PK4-stolen av Poul Kjærholm er valgt i svart, og fargen harmonerer vakkert med strektegningene på veggen og den hvite lampa av Murano-glass, som har fått plass i den brede vinduskarmen. Bildet til høyre: Spisebordet er en massiv marmorplate på bein med stålramme fra Clarrod’s Interior. Rundt står Arne Jacobsens ikoniske Syverstoler trukket i vakkert lær. Lampen er formgitt av danske Søren Rose for Menu, mens vasen er fra Skultuna og de gylne lysestakene fra Georg Jensen. Foto: Line Klein Studio.

Det merkes umiddelbart at leilighetens interiør i høy grad er et felles prosjekt. Ofte er det Funda som får en idé, og Mark som drar ut på jakt etter den helt spesielle lampa, krukka, skulpturen eller stolen, som kompletterer rommet og passer naturlig inn i deres finurlige og nøye fargeavstemte, håndplukkede miks av gammelt og nytt.

– For oss er det viktig at hjemmet vårt avspeiler hvem vi er som mennesker, men samtidig skal det være et sted hvor vi kan trekke oss tilbake fra en travel hverdag og nyte tilværelsen sammen med sønnen vår, forklarer Funda.

Pute fra Lexington, kr 595. Sidebord fra Ellos, kr 1999. Vegglysekrone fra Nuura, kr 33 999. Håndsåpe fra Aesop, kr 300. Palm Springs vase fra Jonathan Adler, kr 5690.

Blant deres felles favoritter er vasene ved navn Chamotte, med sine karakteristiske, taktile overflater, formgitt av den danskfinske keramikeren Gunnar Nylund for Rörstrand, og den elegante veggskulpturen av Curtis Jeré, synonymt med de to designerne Curtis Freiler og Jerry Fels, som hadde sin storhetstid i USA på 1960- og -70-årene. Men badet er Fundas soloprosjekt.

– Dette er det minste rommet i leiligheten, og det har vært det dyreste å pusse opp. Jeg hadde så lyst på fiskebensparkett i hele leiligheten, men da det ikke ble noe av, måtte jeg «nøye meg» med fiskeben i italiensk marmor på gulvet på badet og marmorfliser i dusjen, sier hun.

Fra venstre: Hver centimeter på det lille badet er innredet med samme sans for luksus som resten av rommene i boligen. Speilene er fra Københavns Møbelsnedkeri, og lyses opp av lamper designet av Arne Jacobsen. Armaturet er fra Vola, og baderomskapet med innebygget vask er fra Wood Affair. Bildet til høyre: Kjøkkenets vitrineskap er fylt med fine, gamle vin- og champagneglass som paret har arvet. Disse får stå og pryde sammen med det fine, blomstrete Flora-serviset fra Royal Copenhagen. Anja Vang Kragh designet dette i 2012. Foto: Line Klein Studio.

Valget av klassiske luksusmaterialer matcher ideen om å skape et rom som det er en udelt fornøyelse å tilbringe tid i – til tross for størrelsen. Som en vakker kontrast til de hvite flatene, er armatur, lamper, håndkletørker og speil i messing, som eldes med skjønnhet og den samme tidløsheten som mye av det klassiske designet paret er så glad i. – Badet er mitt velværerom. Der kan jeg trekke pusten dypt, finne ro og lade opp batteriene.

Teppe fra Layered, kr 7900. Lumiere lampe fra Foscarini/ Room21.no, kr 4254. CH25 lenestol av Hans J. Wegner, kr 26 838. Testo di Moro vase fra Crista Seya/ Graanmarkt 13, ca kr 6000.

Powered by Labrador CMS