Derfor bør du dra til frisøren

Foto: Getty Images

Det koster mye penger, men gir deg også mye tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Frisør: Ny frisyre gjør deg både gladere og gir økt selvtillit.

Perfekt hår er den hellige gral når det gjelder skjønnhet for de fleste av oss. Og forventningene er høye:

Vi vil ha en sexy farge, en fasong som er lett å style og en stil som sier at denne dama vet å ha det moro og se bra ut samtidig.

De fleste jenter har opplevd en plutselig trang til å gjøre noe nytt med håret, ut over den vanlige hårstrikken. Og hvorfor ikke?

Ofte skjer de store hårforandringene rundt store livsendringer, som i tilfellet med Emma Watsons dramatiske hårklipp etter at Harry Potter-filmene var ferdige. Eller når Carrie Bradshaw blir dumpet ved kirken i «Sex and the city». Det er lett å forstå dragningen mot forandring i slike tider, det gir en følelse av å bli født på ny som noen eller noe annet, og det er en endring som er enkel og kjapp.

Å skifte hårfarge er ikke annerledes. Spør hvilken som helst frisør, og de kan fortelle deg at trangen til å skifte hårfarge i ni av ti tilfeller er en reaksjon på forandring. Samlivsbrudd, frieri, jobbforfremmelse - når livet tar en ny vending, skaper dette en trang til fornyelse.

ØKER SELVTILLITEN

En studie utført av doktor Mark Sergeant ved Nottingham Trent University fant markante adferdsendringer blant 205 kvinner som skiftet hårfarge:

– Ikke bare var selvtilliten og humøret bedre, sier han, - men hemningene deres virket mindre, og mange fortalte at de følte seg mer attraktive og seksuelt interessante.

Josh Wood, grunnlegger av Josh Wood Atelier og global kreativ direktør for farge hos Redken, er enig i at hårfarge er viktig for en kvinnes identitet, og tror at fargepaletten gir store muligheter hvis du velger klokt.

– Jeg er overbevist om at alle kan ha en hvilken som helst hårfarge så lenge man velger riktig nyanse i forhold til hud- og øyefarge, sier han.

Så hvis disse dyptgripende endringene bare er en liten klipp unna, hva venter du på? Det er på tide å komme seg ut av den gamle tralten og ­bestille en frisørtime!

TIPS TIL NY HÅRFARGE

Adam Reed er frisøren til Diane Kruger, Sophie Dahl og Agyness Deyn, og vet nøyaktig hvordan man får den perfekte hårfargen.

BLOND: Den moderne måten å bli blond på er å lysne håret gradvis fra tuppene. Unngå å farge skillet, da slipper du etter­vekst og dyre etterbehandlinger. Løft fargen rundt ansiktet maks tre nyanser. Og husk,

hvis din naturlige farge er veldig mørk, krever det mye vedlikehold om du velger å bli blond.

RØDT: Fargen som krever mest vedlikehold. Rødtoner falmer raskest, så du må friske den opp hver sjette uke. Den beste måten å få det til å se naturlig ut på, er å gå for en skimrende farge som fanger lyset. Hvis

du har mørkt hår, er dette en fin måte å få en vakker piff til den naturlige fargen. Velg mahogni, kastanje eller sjokoladetoner for å få en look som er naturlig mot huden.

BRUNT: Den enkleste hårfargen, siden de fleste kler litt mørkere hår. Kunsten er å bruke flere nyanser så ikke håret ser ut som en eneste fargeblokk. Gå for varmere toner, som fyldige sjokoladefarger, og aldri

mørkere enn mørkebrun hvis du vil se naturlig ut. Begynn heller lysere, du kan alltids farge det mørkere senere. Det er vanskeligere å gå motsatt vei. Det beste er å starte med en farge som ikke er permanent, og så å bygge fargen gradvis opp.

ANDRE FARGER: Hvis du vil ha en uvanlig, sprelsk farge, er det viktig å huske at du må følge opp stilen med sminken også. Fargen vil måtte friskes opp hyppig, men oftere enn hver sjette uke er skadelig for håret. Prøv å beholde litt av din naturlige farge i håret. Den gylne regelen er at uansett hvor radikal forandring du ønsker, må fargen passe til huden og øynene dine.

Powered by Labrador CMS