Fredagslista

Fredagsjenta deler både tips og nyheter i ukens spalte!

Publisert Sist oppdatert

Fredagslista: Fredagsjenta noterer datterens daglige høydepunkt og nedturer gjennom en ny dagbok, men innrømmer at visse ting lar hun en app holde styr på.

Preggo Update

Dette svangerskapet går så fort! Da jeg gikk gravid første gangen telte jeg ned dag for dag, time for time. Om noen spurte hvor langt jeg var på vei kunne jeg svare de nøyaktig ned til minutter omtrent. Denne gangen har jeg mistet helt oversikt.

Tidligere denne uken var jeg på kontroll på helsestasjonen. Det var en vikar for jordmoren jeg vanligvis går til, og hun spurte meg hvor langt jeg er på vei. "Står det ikke i journalen min” ploppet det ut av meg. Det var helt tomt i hodet mitt, jeg klarte rett og slett ikke å huske det. Som alltid ble teknologien redningen, og Preglife-appen hadde full kontroll. Selv om alle tre svangerskapene har vært ulike, er det fortsatt en følelse som ikke er annerledes og det er lyden av hjerteslagene fra magen. Det er like magisk hver eneste gang.

"Status Quo"-dagbok

For noen uker siden begynte jeg hver kveld å spørre datteren min på tre år om det beste som hadde skjedd og det dummeste som hadde skjedd i løpet av dagen. Jeg syns det er så fascinerende å få et lite innblikk i hvordan hun tenker, samtidig gir det meg et innblikk i hvilke hendelser som setter spor.

Etter at jeg hadde spurt henne om dette noen kvelder på rad, begynte hun å spørre meg tilbake. Til tross for at dagene ikke er så begivenhetsrike, er det likevel noe fint som skjer hver dag. Jeg har derfor begynt å skrive opp det beste og det dummeste som har skjedd hver dag for datteren min og meg. Det blir en slags “status quo” dagbok. Jeg gleder meg til å kunne se tilbake på utviklingen i svarene til datteren min, og kanskje hun syns det blir spennende å lese tilbake når hun blir litt eldre.

Jeg skal begynne med lillebror så fort han svarer med noe annet enn: BØ, mamma!

Oppskrift - Double green

Jeg ble så inspirert av Green Month her på ELLE, og vil derfor dele en oppskrift på en enda grønnere guacamole. Avokado kom til Norge på 80-tallet, og er for lengst tatt inn i varmen av det norske folk. Ikke bare er det en næringsbombe proppfull av vitaminer og sunt fett, den smaker også helt nydelig.

Avo-shake, avo-toast, avo-everything. Når noe virker for godt til å være sant, er det som regel det. Avokadoen er dessverre intet unntak. Som all annen tropisk frukt, blir avokado importert til Norge, som oftest fra Sør-Amerika. Ikke bare har den lille grønne Norges-vennen en lang vei for å komme seg hit med store CO2 utslipp på veien, den krever i tillegg store mengder vann og sprøytemidler under dyrking. Ofte blir den klassifisert som en miljøversting, dessverre.

I denne oppskriften på guacamole, gir vi hovedrollen til en mindre grønn kompis, nemlig erten. Grønne erter er verken like trendy eller spennende som avokado, men jeg kan virkelig anbefale denne oppskriften. Du vil bli overrasket!

Erter finner du i frysedisken, og let etter en pakke med Nyt Norge-merket så er du sikker på at du velger kortreist. Erter kan ha en litt søtlig smak og jeg opplever at ofte kreves litt mer krydder enn til en vanlig guacamole. Prøv dette til fredagstacoen i kveld!

Oppskrift:

  • 200 gram erter (disse skal kokes i ca. 5 min)
  • 1-2 fedd hvitløk
  • ½ chili
  • Saften ½ lime
  • Koriander
  • 1 SS olivenolje
  • Salt og pepper

Kjør det i en blender eller med en stavmikser – Et Voila!

Stay tuned...

Samboeren min, Sebastian, og jeg har denne uken startet et prosjekt sammen. Jeg hadde en liten spørsmålsrunde på Instagram om hva dere tror prosjektet er, og det er faktisk ganske mange som gjettet riktig. Vi skal nemlig starte podcast!

Jeg er så spent på hvordan det blir å skulle jobbe og samarbeide så tett sammen om noe annet enn barna våre. Om alt går etter planen kommer første episode allerede neste uke. Tune in!

Ha en nydelig helg!

Xx Nikoline

Powered by Labrador CMS