De beste treningstightsene

Se våre favoritter her!

Publisert Sist oppdatert

SLIK VELGER DU RIKTIG TRENINGSTIGHTS

Å finne den perfekte treningstightsen tar tid. Og en treningstights er ikke bare en treningstights...
Når du skal kjøpe ny tights er det en del ting du bør tenke på, derfor har vi tatt en prat med head of design i Kari Traa, Johanna Hills-Johnes for å få hennes beste tips. Og nederst i saken ser du våre favoritter, som vi synes er de beste treningstightsene til løping, yoga og andre treningsformer.

Du bør velge tights etter hvilken aktivitet du skal bruke den til. Så først må du kartlegge behovet ditt. Løper du mest? Eller er det yoga eller dans du trener?

– Skal du bruke tightsen til en spesifikk aktivitet, kan det være lurt å velge tekniske funksjoner eller egenskaper hos tightsen som passer til aktiviteten, slik at det vil gi deg en bedre opplevelse, sier Hills-Johnes.

Det er alltid lurt å gjøre litt research før man kjøper noe som helst. Dette gjelder også treningstøy. Og det er alltid lurt å prøve produktene. Enten at du kjøper litt forskjellige på nett og prøver de hjemme, eller går til en butikk og prøver.

– Hvis du skal ut på løpetur bør du tenke på høyden på livet, benlengden, og hurtigtørkende materiale. Louise-serien vår er et ypperlig valg. Den har en normal lengde på livet med justering som er fordelaktig. Den vil da ikke skli ned eller krølle seg når man løper. Denne har også et hurtigtørkende stoff med godt hold over rumpe og lår. Det er et tynnere materiale i sidene og enda mer luftig materiale nederst på bena. Dette er konstruert i forhold til hvor man trenger støtte og hvor man ønsker mer luft. Den har justering nederst for å kunne ta den lett av og på, samt et silikonbånd som vil holde tightsen på plass under hele løpeturen, sier Hills-Johnes.

Til treningstimer inne anbefaler hun Tina High Waist Tights.

– Denne har et meget behagelig og støttende høyt liv med mulighet for å justere etter eget ønske. Den har et støttende stoff i setet, som både gir veldig god støtte samtidig som den ikke blir gjennomsiktig når man gjør ekstreme bevegelser. Denne har også forskjellige materialer som er basert på kroppens behov. Denne finnes også i shorts, men da med en lavere linning.

Hvis du skal holde på med en aktivitet hvor du blir veldig varm bør du velge en tights i et luftig materiale, som tørker fort og med veldig luftig stoff nederst på beina.

– Det er en del å tenke på, men det er også viktig at du går for de du liker best og føler deg mest vel i, forteller Hills-Johnes.

DE BESTE TRENINGSTIGHTSENE

Kari Traa Tina High Waist Tights , 649,-

HVOR MANGE TRENINGSTIGHTS TRENGER DU?

Materiale er, med andre ord, viktig. Spesielt hvis du skal bruke den til en spesifikk aktivitet. Generelt sett bør du tenke at stoffet bør være hurtigtørkende og elastisk. – Hvis man trener mye ute, kan det være fordel at det er UV-beskyttende. Lengden på ben, høyden på livet og justeringsmuligheter på tightsen, kan også gi deg en bedre opplevelse i henhold til aktivitet. Silikonbånd i livet og ved anklene er en fordel, for da vil tightsen sitte og ikke skli opp. Mange tights har også en lomme, det er ofte helt supert slik at hvis du for eksempel skal på en løpetur så kan du få med deg det mest nødvendige. Hvor mange tights trenger man egentlig?
– Alt er relativt. I tillegg tror jeg det kommer litt an på dagsformen. Hvordan vil man føles seg den dagen, vil man ha sort eller oransje tights i dag? Vil man vises på trening eller vil man skli inn blant mengden? Men det er vel ikke nødvendig med fler enn 2, da har man en ekstra når den andre er til vask hvis man trener 2-3 ganger i uken. Hvis man trener hver dag og veldig variert, er det lurt å ha litt flere.
Men det er litt som med jeans, synes vi; du har alltid alt for mange, men bare ett par du virkelig elsker. Så gå for kvalitet over kvantitet. Treningstights som er helt gjennomsiktige i rumpa har vi vel alle sett med skrekk på treningssenteret? For at tightsen skal holde seg lengst mulig bør du alltid følge vaskeanvisningen på plagget. Mange nyere vaskemaskiner har også egne vaskeprogrammer for syntetiske plagg, som er genialt for treningsklærne dine.
Mer trening: Ny treningsklokke!

Nike Sculpt Lux treningstights, 900,-

LNDR Six Eight Stripe Tights, 899,-

Run & Relax Bandah Tights 449,-

Reebok Wor Seamless Tights, 549,-

Powered by Labrador CMS