Ny treningsklokke med fokus på helse

Foto: Unsplash

Fitbit har lansert en ny klokke med fokus på kvinners helse.

Publisert Sist oppdatert

Fitbit har lansert en ny treningsklokke med fokus på kvinners helse. Fitbit Versa har en helt ny kvinnehelsemåling som, blant annet, holder oversikt over menstruasjonssyklus og søvn.

Denne målingen hjelper deg å forstå hvordan menstruasjonssyklusen din påvirker din generelle helse. Vet du hvor mange faser det er i en syklus? En undersøkelse Fitbit har gjennomført viser at 80 prosent av kvinnene i undersøkelsen ikke visste det. 70 prosent kunne heller ikke identifisere den gjennomsnittlige lengden på syklusen sin. Med Fitbit Versa får du full oversikt over syklusen din ved å enkelt logge symptomer som hodepine, kviser og kramper. Ved å få en oversikt over syklusen din, får du også oversikt over eggløsningsperioden din.

Kvinnehelsemåling vil gi kvinner større forståelse for deres menstruasjonssykluser i forbindelse med deres fysiske og mentale helse, da de begynner å gjenkjenne hva som er normale trender over tid mot hva som kan være et problem å dele med legen sin. Nyansene i menstruasjonssyklusen har ikke vært studert så mye på tvers av populasjoner som andre områder i helsevesenet. Denne spennende utviklingen av Fitbit kan potensielt hjelpe til å skape en av de største databasene for menstruasjonshelseverdier i verden, og gi helsepersonell og forskningspersonell en enestående evne til å studere menstruasjonssykluser og kvinners helse med ekte verdensdata, sier Dr. Katharine White, MD MPH, assisterende professor i obstetrikk og gynekologi ved Boston University School of Medicine og Fitbit rådgiver.

FITBIT VERSA

Klokken er liten, lett og kommer i sort, sølv eller rosa med forskjellige fargevalg på reimene. Du kan også endre utseende på klokkeskjermen via appen. Batteritiden varer i fire dager før du må lade, noe som er et kjempepluss.

Det er en fin treningsklokke for deg som er opptatt av at klokken er lett, enkel å bruke og ser fin ut. Den er vanntett ned til 50 meter og er derfor ypperlig til svømming og aktiviteter i vann. Den registrerer treningsøktene dine i tillegg til at den har en innebygget personlig trener som viser deg enkle øvelser. Den passer best til deg som akkurat har begynt å trene eller trener regelmessig. Er du ute etter en presis pulsmåler og mer detaljert treningsdata, bør du velge en annen klokke.

Fitbit-appen er enkel å bruke og gir deg full oversikt over aktivitet, antall skritt, søvn og antall kalorier du har forbrent. Du kan også legge inn hvor mye du spiser og drikker. Du kan også legge til venner som bruker Fitbit, følge og utfordre hverandre, noe som er motiverende og gøy.

Å følge med på hvor aktiv man er i løpet av en dag er motiverende og det er interessant å sette seg inn i hvordan menstruasjonssyklusen faktisk påvirker deg.

Fitbit Versa, 1.999,-

Til info: Fitbit betalte reise og opphold for ELLE under lanseringen av Fitbit Versa i Barcelona.
Powered by Labrador CMS