kultur

Renate Reinsve i ny norsk film

Renate Reinsve spiller i Håndtering av udøde.

Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie gjenforenes i prisbelønnet film om sorg.

Publisert Sist oppdatert

Lyst til å gå på kino i helgen? Se Renate Reinsve i den nye norske filmen Håndtering av udøde som vant pris under Sundance-festivalen!

Zombie-grøsser om sorg

På en varm sommerdag i Oslo våkner de døde. Tre familier befinner seg i et uforståelig kaos når deres kjære vender tilbake til livet. En mor mister livet i en bilulykke, og familien må takle sorg og gjenoppstandelse samtidig. En eldre kvinne opplever å få sin elskede tilbake etter å ha begravet henne samme dag, mens en bestefar bestemmer seg for å hjelpe sitt barnebarn tilbake til livet i et desperat forsøk på å lindre datterens sorg.

Renate Reinsve i Håndtering av udøde.

Vant pris under Sundance

Thea Hvistendahls regidebut, Håndtering av udøde, utforsker hvordan tre sørgende familier opplever å få oppfylt sitt største ønske – å få tilbake sine kjære. En vakker historie om tap og lengsel, men også om håp, aksept og kjærlighet, basert på John Ajvide Lindqvists (La den rette komme inn) roman med samme navn. Hvistendahl har tidligere regissert Karpe-filmen Adjø Montebello og flere kortfilmer, men dette er hennes første spillefilm. Under Sundance-festivalen i januar vant den pris for beste originalmusikk.

Regissør Thea Hvistendahl og Renate Reinsve på premieren av Håndtering av udøde under Sundance Film Festival i Park City, Utah, i 20. januar i år.

Filmen gjenforener Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie (riktignok har de ingen scener sammen men), som spilte sammen i suksessen Verdens verste menneske, og har også Bjørn Sundquist og Bente Børsum på rollelista. 

ELLE møtte Thea Hvistendahl kun dager før den store premieren

Hør Thea Hvistendahl fortelle mer om sin store spillefilmdebut, og veien som ledet dit i ELLE Podkast. Den finnes tilgjengelig her, eller der du lytter til podkast.

Håndtering av udøde hadde verdenspremiere på Sundance-festivalen i januar, er allerede solgt til 30 land, og hadde norgespremiere 9. februar.

Les også: Filmen du bare MÅ se nå!

Powered by Labrador CMS