mat

Fiken og chévre på flatbrød

Nydelig snacks, forrett, lunsj eller middagsmåltid.

Publisert

Aner vi en ny renessanse for flatbrød? Flatbrød er å se overalt på menyen hos hippe restauranter om dagen, og nå kan du prøve å lage dette hjemme, med en liten tvist av Middelhavet!

Du kan bruke ferdige libabrød til denne oppskriften. Det gir et særegent resultat og er mer lettvint enn å lage brød fra bunnen av. Libabrødene ligner litt på pitabrød, de er bare tynnere og større. Du kan også bruke nanbrød eller tortillalefser om du ikke finner libabrød, men da får du ikke den samme tynne, sprø bunnen.

Du trenger:

Til fire porsjoner

- 4 libabrød
-2 løk, i tynne skiver
- litt olje til steking
- 4 ss crème fraîche
- 10–12 fikener, i skiver
- 1 1⁄2 rull chèvre, i skiver
- 1–2 ts flytende honning (kan sløyfes)
- litt frisk timian
- salt og pepper

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 °C. Varm olje i en stekepanne, og fres løken til den er myk og har fått fin farge. Smak til med salt og pep- per. Smør crème fraîche over libabrødene. Fordel løk, fiken og chèvre over brødene. Drypp litt honning over hvis du liker det. Stek libabrødene midt i ovnen i 8 minutter til de er gylne og sprø og osten har smeltet litt. Dryss over litt frisk timian og server.

Bon appétit!

Powered by Labrador CMS