Ferske vårruller

Dette har vi lyst på til middag i dag!

Publisert Sist oppdatert

Hva med ferske vårruller til middag i dag? Det er enkelt å lage, går fort og du kan bruke mange av de ingrediensene du allerede har i kjøleskapet.

Slik lager du Gitte & Filips ferske vårruller:

Mange kjenner til vårruller som man får som forrett på de fleste asiatiske restauranter. Ferske vårruller lages av rispapir og er da ikke er fritert.

Du kan egentlig velge hva du vil ha av fyll i det tynne rispapiret. Alt fra svinekjøtt og scampi til rå laks. I denne oppskriften er halvparten alget av scampi stekt i olje med oppkuttet hvitløk og chili – og halvparten med tynne skiver av rå laks.

Deretter fylles de med : mango, agurk, avokado, spirer, gulrot, vårløk, litt fersk chili og koriander.

Mengden avhenger veldig av hvor mange ruller du vil lage. Skal det være en forrett kan du beregne to pr person, men om det er hovedrett kan du fint doble mengden.

Det som er hyggelig, er å kutte opp alle grønnsaker og frukt i tynne strimler og legge de enten på et stort fat eller i boller. Så setter du det utover bordet (akkurat som med tacos) og så ruller man sin egen vårrull.

I tillegg til fisk og grønnsaker lager du en cashewenøtt dipp av to never cashewnøtter i en stavmikser, sammen med saften av 1/2 lime, ingefær, chili og en skje olje. Kjør miksen til den er finhakket, bland i frisk koriander og ha i en bolle.

Rispapir fåes kjøpt på utvalgte grønnsaks- og matbutikker. De er supertynne og harde, så sett en bolle med varmt vann fra springen på bordet og dypp rispapiret forsiktig oppi bollen til den blir myk. Legg den deretter på en tallerken, og fyll med den med det du ønsker.

Et voila! Håper det smaker...

Sjekk ut bloggen til Gitte & Filip HER.

Prøv også: Marokkansk lammegryte

Powered by Labrador CMS