FEM FINE: Kjøkkenutstyr

Foto: Broste Copenhagen / HAY

Hvem hadde trodd at kjøkkenutstyr kunne være så fint?

Publisert Sist oppdatert

Fem fine ting til kjøkkenet: Kjøkkenutstyr er som oftest noe praktisk, fremfor dekorativt. Derfor har vi funnet frem fem ting som både er praktiske OG fine på kjøkkenet.

Det eksisterer altfor mye kjøkkenutstyr som rett og slett er uinspirerende. Praktiske – men med null sjarm. Hver gang det dukker opp et behov for noe praktisk til kjøkkenet gjør jeg derfor sport i å finne dette redskapet eller utstyret i den finest tenkelige versjonen på markedet. Kall det en estetikers tvangstanke, men sånn er det. Dessuten er det hyggeligere å være på kjøkkenet og lage mat, med vakre ting. Jeg leter også alltid etter ting til kjøkkenet når jeg er i bruktbutikker eller på loppemarked. Små skåler, serveringsfat, kakespader og lignende.

Dersom du virkelig vil fordype deg i kjøkken-inspirasjon er Artilleriet i Gøteborg verdt å sjekke ut. De har en egen kjøkkenavdeling som får deg til å ønske ting til kjøkkenet du ikke en gang visste at fantes. Ikke minst gir det deg lyst til å kjøpe et hus på landet, ha på gummistøvler, stråhatt, blomsterkjole og løs cardigan som liksom henger sånn perfekt ned fra skulderen, og bake pai fra bunnen – hver dag. Det samme gjelder Merci i Paris. Hver gang er jeg der vil jeg fylle hele kofferten min med diverse produkter i lin og glass – de har rett og slett altfor mye fint!

Kjøkkenutstyret du ikke vil gjemme bort

De fleste vil gjerne gjemme bort kjøkkenutstyr men det finnes faktisk en del fine ting som tåler dagens lys. Denne serveringsklypen fra HAY er så fin at den nesten burde henge på veggen. Bruk den til å servere pasta, salat eller små desserter.

Serveringsklype, 129,- (annonse)

I likhet med serveringsklypen kan også disse kjøkkenhåndklærne ligge fremme. Fargene er superfine, og de tilfører et dekorativt element til kjøkkenet – Hvem skulle tro at det var mulig for et kjøkkenhåndkle? Heng dem gjerne opp på veggen på fine knagger!

Kjøkkenhåndklær (2-pk), 269,- (annonse)

Denne bordskåneren fra Broste skal strengt talt ligge mellom spisebordet og en varm kjele, men den er nesten for fin til ikke å synes! Når den ikke er i bruk kan du stille den opp langs benkeplaten på kjøkkenet, sammen med fine fjøler.

Bordskåner i marmor, 859,-

Visste du at ostehøvelen er en norsk oppfinnelse? Vel, av alle ostehøvler som noen gang er laget, må dette være den aller fineste!

Østehøvel, 329,-

Denne kaffekanna i serien Bernadotte fra Georg Jensen er både chic, klassisk og dekorativ på samme tid. Den rommer hele 1l og fungerer som en termos.

Kaffekanne 1l, 1999,- (annonse)

Powered by Labrador CMS