Steg for steg: Triksene som redder farget hår

FØR OG ETTER: Den danske bloggeren og influenceren Tina Maria har fått en perfekt fargebehandling. Til venstre er før, til høyre er etter behandling. Foto: Frida Möller / Studio Emma Svensson

Slik sørger du for at manken din holder seg like intens i fargen OG bevarer glansen lengst mulig.

Publisert Sist oppdatert
Farget hår: Det er ikke akkurat en hemmelighet at farget hår kan falme kjapt, om du ikke gir manken din det den trenger av omsorg og pleie etter å ha brukt både tid og penger hos frisøren. Derfor gjelder det å vite akkurat hvilke triks du skal ty til for for å bevare både intensiteten og glansen i den nye hårfargen din. Og trikset, det er riktige produkter. Derfor er det også helt perfekt at Moroccanoil nå presenterer nye Color Complete, den store hårfavorittens første serie noensinne for fargebehandlet hår. For god fargepleie starter i salong og videreføres hjemme, noe som er grunnen til at den nye serien har to produkter til salongbehandling og tre til hjemmepleie. En skikkelig superserie for farget hår Serien er markedets første som bekjemper alle faktorer som sliter på hårfargen din, fra den kjemiske slitasjen som fargeprosessen selv forårsaker, til bruk av varmeverktøy, hårstrikk og hårbørste, og eksponering til UV-stråler og forurensing. I tillegg til pleie og beskyttelse, sørger serien også for en intens og glansfull farge som varer. I den flunka ferske Color Complete-serien finner du også Moroccanoils karakteristiske arganolje, en ingrediens som bidrar til å styrke og tilføre fuktighet som balanserer ut porøsiteten og gir et jevnere og mer varig fargeresultat. Under finner du en steg-for-steg-guide til hvordan du skal benytte deg av den nye produktserien for å ivareta et perfekt farget hår. SALONGBEHANDLING Den fullstendige Moroccanoil Color Complete-behandlingen begynner i salong med to produkter som i kombinasjon gir maksimalt fargeopptak og bevaring. Fra venstre: SALONGBEHANDLING: ChromaTech PRIME. ChromaTech POST. HJEMMEBEHANDLING: Moroccanoil Color Continue Shampoo og Conditioner, kr 265 per stykk. Moroccanoil Protect & Prevent Spray, kr 299. Steg 1 Sensitiv hodebunn inntreffer ofte i forbindelse med farging av håret som en reaksjon på kjemikaliene i fargestoffene. ChromaTech PRIME er en primer som brukes før farging for å hjelpe med å dempe ubehaget gjennom fargeprosessen ved å berolige, lindre og gi næring til den sensitive hodebunnen, samtidig som den gjenoppretter den beskyttende barrierefunksjonen til hodebunnen. Produktet utjevner også porøsiteten i håret slik at fargen legger seg jevnt. Det er en essensiell del av forberedelsen til fargebehandling i salong. Steg 2 Kjemikaliene brukt i fargebehandlinger kan få håret til miste sin naturlige glans, hårstråene kan lettere brekke, og manken din kan føles grovere. I tillegg blir håret mer porøst, og kan derfor ha vanskeligere for å holde på fargen. ChromaTech POST er et post-produkt som brukes etter farging, og er spesielt laget for å reparere skadet hår, både kjemisk og mekanisk, ved å forsegle hårstråene og maksimere fargens levetid. Foto: Frida Möller / Studio Emma Svensson HJEMMEPLEIE FOR FARGET HÅR
Hjemmebehandlingen forlenger resultatene av salongbehandlingen og bevarer og beskytter fargen. Moroccanoil lanserer hele tre produkter som du kan benytte deg av hjemme.

Steg 3 og 4

Produktene Moroccanoil Color Continue Shampoo og Moroccanoil Color Continue Conditioner er en kraftfull duo som sammen jobber for å reparere og gjenoppbygge håret etter en fargebehandling. De to produktene gir intens næring og forbedrer hårets kvalitet, som resulterer i optimal fargebevaring. Slik bruker du produktene: Masser sjampoen gjennom vått hår og i hodebunnen. Skyll godt, og repeter hvis nødvendig. Klem så ut det overflødige vannet fra håret, og påfør balsamen fra midten av håret og ut i tuppene. La det virke i 1–2 minutter, før du skyller godt.

Steg 5

Moroccanoil Protect & Prevent Spray er siste steg for en maksimal beskyttelse mot fargetap og uønsket nyanseendring. Dette produktet brukes som en leave-in-conditioner. Den fungerer også som et beskyttende skjold mot miljømessige påvirkninger som forurensing og UV-stråler. Hver bruk tilfører håret glans og bevarer fargens intensitet.
Slik bruker du produktet: Bruk sprayapplikatoren til jevn fordeling i hårlengdene fra midten og ut i tuppene. Bruk en bredtagget kam for å fordele produktet jevnt og style håret som vanlig.
Influencer og blogger Tina Maria. Sammen med den norske bloggeren Emilie Tømmerberg og svenske Molly Rustas utgjør de tre det skandinaviske Color Collective, som er ambassadørene for Color Complete-serien. Foto: Frida Möller / Studio Emma Svensson

Treffende teknologi

Ingrediensene ArganID™ og COLORLINK™ er to unike teknologier som finnes kun i Color Complete-serien. ArganID bruker ionisk tiltrekning og infuserer arganolje dypt inn i hårkjernen. Hårstråene blir reparert og forseglet, samtidig som fargen bevares.
COLORLINK finnes i ChromaTech POST og Color Continue-seriens sjampo og balsam. Den styrker og reparerer hvert enkelt hårfiber for optimal fargebevaring. Produktene er derfor helt unike i forhold til det som finnes på markedet i dag av produkter for farget hår.
Du finner Moroccanoil i din lokale frisørsalong. En oversikt over nærmeste frisør finner du her.
Annonsen er skrevet av ELLE Creative Lab i samarbeid med Moroccanoil. Foto: Frida Möller / Studio Emma Svensson
Powered by Labrador CMS