Fargerikt hjem i Lisboa: I denne lekre fireromsleiligheten i den mer enn hundre år gamle staselige bygningen i det populære nabolaget Lapa i Lisboa, bor interiørarkitekten Filipa de Abreus sammen med sine tre barn, sønnene Louis på 15, Antoine på 10 og datteren Maria på 14 – pluss familiens hund Flynn.

Her har de 3,5 meter høye takene, kronelistene og de vakre veggpanelene blitt omhyggelig restaurert, og de store vinduene og terrassen dekket av bougainvillea har en fantastisk utsikt over Atlanterhavet.

Et fargerikt hjem i hjertet av Lisboa

Fargerikt hjem
Filipa de Abreu ikledd en kjole fra Tory Burch. Her sitter hun på terrassen utenfor leiligheten i den ærverdige gamle bygningen i Lisboa. Ikeasofaen er fylt med puter i blomstrete stoff fra Carolina Irving Textiles. Det antikke bordet og stolene er kjøpt i Portugal. Muggen er designet av Bordallo Pinheiro, og glassene er fra Tory Burch.

Som interiørkonsulent og ambassadør for motemerket Tory Burch, er hun stadig på farta til New York og andre europeiske storbyer. Med kjærlig omsorg blir hver krik og krok fylt opp med vakre gjenstander og reiseminner. Og hjemmet hennes er også bestandig fylt med fine folk.

Spisestua

Fargerikt hjem

Filipa inviterer til den typen middagsselskaper der desserten blir servert til rytmene av et innleid live-band – og noen ganger får musikken selskap av en trupp med cancan-jenter. «Denne boligen er som skapt for selskapelighet,» sier hun.

«Å gi vennene mine en best mulig kveld, er min måte å fortelle dem hvor stor pris jeg setter på dem.»

Rundt bordet er det plass til at 24 gjester kan sitte komfortabelt, og ofte er de så mange.

Filipa dekker gjerne med sitt grønne, salatformede servise, som er designet av Dodie Thayer for Tory Burch Home.

Fargerikt hjem

Linserviettene er brodert med gjestenes initialer. Og som om ikke dette var nok, så vokter to håndmalte tigre og en sjiraff over gjestene fra rosa veggmalerier.

Maleriene var en bursdagspresang fra Filipas gode venninne Marie-Anne Oudejans, som er en Jaipur-basert interiørarkitekt og tidligere designer for motehuset Tocca.

Marie-Anne fikk mye omtale for interiørjobben hun gjorde med Bar Palladio i Jaipur og sammen med tre malere, en av dem kunstneren Vikas Soni, skapte de det dristige tablået i spisestua.

«Malerne malte på frihånd, og det tok dem fire dager å ferdigstille det,» forteller Filipa.

Fargerikt hjem

Veggmaleriene ble malt på store lerreter, slik at de kan tas ned hvis hun en gang flytter.

«Den dagen jeg flytter, blir de med meg,»

Det gjelder også himmelsenga som brukes som daybed, som også er designet av Marie-Anne.

Den blå stua

Fargerikt hjem

I den blå stua, populært kalt The Blue Room, finner vi en annen daybed med sengehimmel, også denne er blå. Hele rommet er dekorert med objekter som Filipa har tatt med seg hjem fra steder som Jaipur og den portugisiske strandbyen Comporta.

Et stort skjell er fylt med onde glassøyne, mens massevis av bøker er stablet i hauger på gulvet – siden leilighetens vegger er for gamle og skjøre til at man kan feste bokhyller til dem. Og alt som Filipa eier, bruker hun hver eneste dag.

«Ingenting er for verdifullt til å ikke berøre, sier hun. Og slik skal det heller ikke være i livet for øvrig.»

Overraskende nok har Filipa aldri måttet sende hjem noen av alle funnene hun har plukket med seg på reisene sine.

«Jeg har lagt igjen og gitt bort klær for å skape plass i kofferten, slik at jeg har kunnet bære med meg alt hjem selv,» sier hun.

«Hvis jeg ser en tom kvadratmeter, tenker jeg ‘herlig, hva kan jeg sette her?’.»

Fargerikt hjem

I stua står det et par Ikea-sofaer som er dekket med tepper Filipa har funnet på reisene sine. Krakkene er spesiallaget til henne, og gulvteppet er fra Jaipur.

To-seteren flankeres av to antikke obelisker designet av Monica Penaguiao for Poeira Design. Tregulvet er leilighetens opprinnelige, og det innrammede bildet er laget av Júlio Pomar.

Soverommet

Fargerikt hjem

På soverommet har Filipa hengt opp innrammede illustrasjoner fra en bok av John Derian, side om side med katolske ikonografier. Et par tigerformede stoler fungerer som nattbord.

Senga på soverommet har fått en spesiallaget sengegavl. Den og baldakinen er kledd med indisk stoff. Sengetøyet er produsert i Portugal. Tigerstolene som brukes som nattbord, er kjøpt i Sevilla i Spania, lampene er fra Françoise Baudry og gulvteppet er designet av Madeline Weinrib.

På veggen bak senga henger pappmasjé-tallerkener fra John Derian og antikt engelsk porselen. Det innrammede bildet til venstre er av Grillo Demo.

Relatert

7 duftlys for høsten

Finn en signaturduft for ditt hjem denne sesongen.
Hotel Continental Oslo

Staycation på Hotel Continental

Hva med en luksuriøs staycation midt i Oslo i høst?
Celine Aagaard hytte

På hytta til Celine Aagaard

Bli med til Celine Aagaards fantastiske hytte

Les også

Farger og fliser i Marrakech

FARGER OG FLISER I MARRAKECH

La deg inspirere av dette hjemmet hvor fliser i alle tenkelige farger og fasonger spiller hovedrollen.
Interiør vår 2020

Interiør: Fresh opp hjemmet ditt med litt vårnytt

Vi lengter etter vår. Shop våre favoritter her.
Mie Mortensen hjem

Et unikt og eklektisk hjem

La deg inspirere av hjemmet til kunstformidler Mie Mortensen – en rosa og blå drøm proppfull av eklektiske løsninger og moderne kunst.
Caroline Kildebo leilighet

Storbybohem

Vi har vært hjemme hos frilansjournalist og stylist Caroline Kildebo - Et eksentriskt hjem som oser av personlighet!