Fargerike julegavetips

ELLEs Creative Director ønsker seg en fargerik jul.

Publisert Sist oppdatert

Når jeg shopper, eller ønsker meg noe, er jeg en av dem som nesten alltid tenker "Jeg tar den i svart, det er mest praktisk – og passer til alt!". Dermed er klesskapet mitt fylt med ulike graderinger av den samme fargen (eller ikke-fargen, alt ettersom hvordan du ser på svart).

Men – i år skal det bli andre boller! Jeg har plukket ut 12 fargerike julegavetips. Deilige farger du kan kle deg i som vil få deg eller mor/søster/bestemor/venninne i godt humør. Det er jo noe i det, at farger kan endre litt på humøret ditt (selvom jeg trives godt i den svarte garderoben min, altså. Og helt svart er den ikke, jeg svingte meg jo på julebordet i denne godbiten). Jeg blir i hvert fall veldig glad av å se på alle mulige fargerike pasteller og knallfarger som feks okergult og grønt.

Så om sterke og glade farger er i stand til å endre humøret ditt eller ikke – det er nok mest sannsynlig assosiasjonene vi har til fargen som kan utløse gode (eller dårlige) følelser – disse fargerike julegavetipsene er uansett et liten visuell vitamininnsprøytning i førjulstiden.

Fargerike julegavetips:

Denne knalloransje strikkegenseren blir man jo bare glad av å se på, og sikkert enda gladere av å ha på seg! Oversized og passe chunky, med splitt i sidene, er denne perfekt over både jeans og vide dressbukser, eller dresset opp med et svart miniskjørt og store øredobber til. At den til og med er laget i 100 % bærekraftig, resirkulert ull er et stort pluss. Fra Cos, kr 990 (annonse).

Cannes-kjolen fra Envelope 1976 har allerede rukket å bli en klassiker, og nå har den kommet i en helt fantastisk rosafarge. Jeg ELLEsker! Denne kjolen er så allsidig, den kan brukes som den er, med belte livet for å få vise fram litt former, med knappene bak eller kneppet opp så langt du tør for å lage en splitt. Kjole i 100 % sike fra Envelope 1976, kr 4499.

Dette skjørtet blir lett en favoritt – det passer jo til alle de svarte genserne og blazerne mine! Miniskjørt i beige-og blåtoner med fire gullknapper og to lommer (elsker at skjørt og kjoler har lommer!) og laget i en miks av ull og viskose. Fra Other Stories, kr 790 (annonse)

Jeg elsker kjolene fra Rotate Birger Christensen! Denne oppdaterte versjonen av klassikeren Dawn Dress heter Noon Dress og er laget i en nydelig grønnfarge som minner meg om den vakre silkekjolen Keira Knightley hadde på seg i filmen Atonement (og som jeg har ønsket meg siden!). Puffermer, åpen rygg og knyting bak, laget i 100 % viskose. Fra Rotate/Høyer, kr 3399 (annonse).

Jeg tar gjerne denne grønnfargen på et par boots også. Det fargerike designsamarbeidet mellom The North Face og Gucci er et av sesongens mest overraskende og vellykkede, og jeg skulle gjerne hatt kloa i både strikkegenserne og dunjakkene, men disse vinterstøvlene står øverst på ønskelista akkurat nå. Fra Gucci x The North Face/Net-a-porter, ca kr 12 200.

Denne veska gjør meg så glad! Både fargen, formen og navnet – Cloud – er så fint. Og for å ikke snakke om det supermyke skinnet! Mansur Gavriel lager mange fine vesker, men denne, som funker som både skulderveske og clutch, er favoritten. Den finnes i flere versjoner og størrelser, og i en hel rekke nydelige pastellfarger. Mini Cloud Clutch fra Mansur Gavriel, kr 5100.

Et midi-langt silkeskjørt er perfekt å style med de utallige ullgenserne jeg går i om vinteren. Denne rosa-lilla varianten ønsker jeg meg nå. Fra Other Stories, kr 790 (annonse).

A girl's gotta dream... Jeg har lenge gått og siklet etter Bottega Venetas Cassette-vesker, og denne varianten i mørkerødt semsket skinn med kraftig gull-lenke er rett og slett perfeksjon. Det blir nok med drømmen... Veske fra Bottega Veneta/Net-a-porter, ca kr 38 500.

Vi har skrevet om merket Sleeper før (les her), men de er verdt å nevne igjen for makan til diggere partyantrekk skal du lete lenger etter! Er denne fantastiske fjærprydede drakten en pysjamas? Ja. Er den også perfekt å ha på i julens (få) selskaper? Svaret er ja. Loungewear og festantrekk i ett – jeg er solgt. (PS: Fjærene kan tas av.) Sett fra Sleeper i 100 % viskose, ca kr 2650.

Denne ribbestrikkede luen i myk babyblå lammeull kommer jeg til å bo i i vinter. Fra Le Bonnet Amsterdam/Ferner Jakobsen, kr 699 (annonse).

Et par kule statementøredobber må man ha, og disse fra Moniker vil jeg ha på meg nå! Strassøredobber fra Earrings 51/Moniker, kr 899.

Sølv er da en farge, den også? Måtte ta med disse buksene. SÅ festlige og perfekte til nyttårsaften! Fra H&M, kr 399 (annonse).

Powered by Labrador CMS