7 tips til hvordan du farger håret ditt hjemme

Slik lykkes du med hjemmefarging av håret.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med L'Oréal Paris.

Du kan spare både tid og penger hos frisøren ved å farge håret ditt hjemme, men det krever at du har riktig teknikk for best mulig resultat. Her har vi samlet 7 gode tips til hjemmefarging.

Ønsker du en forandring på håret? En ny farge kan lett puste liv i frisyren, og dersom du gjerne vil spare penger, kan du farge det hjemme selv. Men det er også en grunn til at frisører tar en utdannelse – hjemmefarging er ikke alltid like lett.

Når du farger håret hjemme, bør du derfor ikke prøve deg på den største forandringen. Skal du derimot bare friske opp fargen eller ta etterveksten, kan hjemmefarging være et godt alternativ.

Her gir vi deg ekspertenes beste tips og teknikker til hvordan du lykkes med hjemmefarging, for et fresht og naturlig resultat.

1. Bruk vaselin eller balsam på huden

Selv om det selvfølgelig bare er håret som skal farges, så er det ikke til å unngå at huden også får litt farge på seg under prosessen. Spesielt ved hårfestet kan det være vanskelig å unngå, fordi fargen skal fordeles helt ned til hårrøttene. Smør derfor huden ved hårfestet inn med vaselin og balsam, før du fordeler fargen, slik at din hud ikke tar til seg farge. Det kan også være lurt å smøre litt på toppen av ørene.

2. Følg anvisningen

Husk å følge anvisningen på pakken. Her finner du både den optimale virketiden (som du skal holde deg til!) og en guide til hvordan fargen skal fordeles, alt ettersom du kun skal farge etterveksten, eller hele håret. Så følg den slavisk.

Du bør dessuten etterbehandle håret ditt med en balsam eller hårkur, som ofte følger med i pakken. Den bidrar til at fargen holder lenger. Unngå å vaske håret med shampoo, når du skyller fargen ut – da holder den lenger.

3. Velg en hårfarge som passer til deg

Når du skal velge en hårfarge, er det lurt å ta hensyn til hudtonen din. Hvis du har en lys og kald hudtone, vil kalde hårfarger kle deg best, og dersom du har en varmere hudtone, vil varme og gylne farger kle deg.

Men det finnes utallige hud-undertoner, så noen ganger kan det være vanskelig å finne den perfekte hårfargen. Derfor har L’Oréal Paris utviklet fargeserien Excellence Universal Nudes. Her finner du åtte ulike nyanser, som er designet for å være flatterende for alle hudtoner i verden. Så her finner du garanter fargen for deg.

4. Fordel fargen godt

Hvis du skal farge hele håret, bør du fordele fargen jevnt og massere den godt inn i håret – start fra røttene, og avslutt i tuppene.

Hvis du bare skal farge etterveksten får du best oversikt, både på fargen og håret, dersom du deler det inn i flere partier. Start med å dele opp håret i fire felter ved å lage en midtskill hele veien fra panne til nakke, og lag deretter en skill fra øre til øre. Konsentrer deg så om et felt av gangen – du kan eventuelt sette resten av håret i en klype så lenge. Del håret du jobber med inn i flere små partier, og farg dem fra bunnen, del for del, med en pensel. Et godt tips er å bruke enden av penselen eller en kam til å lage de ulike partiene.

5. Tenk over virketiden

Ta en titt på håret ditt, og vurder om fargen bør virke lenger noen steder enn andre. Hvis håret er veldig slitt eller lyst i tuppene, bør du vente med å trekke fargen ut i lengdene til de siste 10 - 15 minuttene, da de lyse eller slitte tuppene tar opp fargen raskere.

6. Vurder hårets tilstand

Det er også viktig å ta en vurdering på hvor slitt håret ditt er. Hvis det er veldig slitt bør du ikke farge det lysere, da en bleking er ekstremt hardt for slitt hår. Da er det bedre med en mørkere tone. Det er tross alt bedre å være mellomblond med sunt hår, enn platinablond med ødelagt hår.

7. Endre kun to toner av gangen

Når du skal farge håret er det en god idé å finne ut av hva som er din egen hår-tone. Med dette som utgangspunkt kan du bestemme hvilken fargetone du bør gå for.

Når du kjøper hårfarge kan du se fargens tone utifra et tall på esken. Her er det snakk om en 10-trinnsskala, hvor 1 er sort og 10 er den lyseste nyansen. Hvis du vil ha en ny farge bør du ikke endre den mer enn to toner av gangen. Dersom du ønsker en større forandring, skal dette gjøres over flere runder, og du bør aller helst rådføre deg mer en frisør.

På esken med hårfarge finner du også et kommatall. Det kan for eksempel stå 6,5 (på noen produkter 630). Her indikerer 6-tallet fargetonen – en mørk blond – mens kommatallet indikerer refleksen.

I L’Oréal Paris’ nye hårfargeserie, Excellence Universal Nudes, står det derimot ikke et vanlig kommatall, men i stedet står det eksempelvis 6U. U-refleksen i hårfargen er en unik blanding av kalde og varme reflekser, som er spesielt utviklet til å komplementere alle hudtoner, slik at du får et naturlig og flatterende resultat. På den måten risikerer du ikke å velge en hårfarge med en refleks som ikke passer deg.

Excellence Universal Nudes

Med den nye hårfargeserien fra L’Oréal Paris, Excellence Universal Nudes, kan du fremheve din helt egen – og helt perfekte – refleks. Refleksen 'U' er nemlig en unik blanding av kalde og varme reflekser, som matcher alle hudtoner og gir et fargeresultat, som ser naturlig ut.

Hårfargene er testet på hele 117 forskellige hudtoner for å representere mangfoldet i alle verdens hudtoner. Dette bidrar til å sikre, at de åtte ulike nyansene kler hver huds unike undertoner. Hårfargene er dessuten ammoniakfri og gir deg opp til 100 % dekning av grå hår. Se mer her.

Powered by Labrador CMS