5 viktige ting du burde vite om hudpleie

Hvordan unngår man pigmentflekker og hva er det man egentlig skal gjøre for å få en glødende hud? Exuviances hudekspert Katarina Mesan har svarene på dette og mye annet!

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Exuviance

Viktigheten av hudpleie: Nøkkelen til en sunn, fin og glødende hud er gode rutiner når det kommer til hudpleie. Men det er ikke alltid like lett å finne fram til de riktige produktene med så mye forskjellig på markedet. Og det er heller ikke enkelt å vite hvilke produkter som passer best til akkurat din hud.

Det aller beste rådet om du vil ta huden din på alvor og behandle den så bra som mulig, er å ta turen til en hudpleiesalong hvor du kan få profesjonell hjelp til å se hvilke behov huden din har, og hvilke ingredienser og produkter du bør bruke.

Exuviance tilbyr profesjonelle vitenskapelig utviklede produkter og behandlinger, utviklet av hudspesialister og dermatologer. De har autoriserte forhandlere med spesialopplæring i Exuviances hudpleiesystem i hele landet, som kan hjelpe deg med å finne akkurat det huden din trenger.

Ekspertens hudpleieråd

Vi tok en prat med Katarina Mesan, hudterapeut og produktansvarlig hos Exuviance, om hudpleietrender det snakkes mye om for tiden, og andre ting vi lurer på om hudhelse.

Det snakkes mye om forurensing og at det kan være skadelig for huden. På hvilken måte er det skadelig, og hva kan man gjøre for å forhindre det?

– Forurensning kan føre til oksidativt stress, inflammasjon og en svekket hudbarriere, som igjen kan føre til tidlig aldring av huden. Det beste man kan gjøre for å forhindre dette, er å styrke hudens egen barriere slik at motstandskraften forbedres, og å nøytralisere de skadelige effektene ved hjelp av antioksidanter.

Hva er egentlig probiotisk hudpleie og hva gjør det for huden?

– Probiotisk hudpleie inneholder en form for probiotika. Det finnes flere varianter av dette, men det mest vanlige er at man bruker et ekstrakt som hentes fra såkalte gode bakterier, for eksempel Lactobacillus-bakterien. Probiotiske ingredienser bidrar til at hudens naturlige bakterieflora styrkes, slik at også hudbarrieren blir sterkere og tåler større påkjenninger fra ytre faktorer.

Hvordan finner man den riktige hudpleie og produktene til sin hud?

– Det absolutt beste er å besøke en utdannet hudterapeut som kan gi riktige råd og veiledning for akkurat din hud og dine behov. Det er vanskelig å lese seg til hvilken hudtilstand og hudtype man har. For eksempel er det forskjell på en dehydrert og en tørr hud, og disse trenger også forskjellige produkter.

Hvordan kan man unngå å få pigmentflekker i sommer?

– Her finnes det bare ett svar: Bruk solbeskyttelse! SPF er helt essensielt for å forebygge både pigmentflekker og alderstegn. Det er også smart å unngå solen helt når den er på sitt sterkeste midt på dagen, og å beskytte seg med klær, hatt og skygge. Det er også viktig å holde seg unna solen om du har brukt peeling-produkter, tatt laserbehandling eller brukt produkter som inneholder A-vitamin. Husk å smøre deg ofte, og med nok krem – ellers vil ikke solfaktoren beskytte godt nok.

Hvordan kan man få en hud med masse glød?

– Vil du ha en glødende hud, er det viktig med en god hudpleierutine. Her er det igjen lurt å forhøre seg med en profesjonell hudterapeut, som kan hjelpe deg med å finne de produktene og ingrediensene huden din trenger. Fukt, aktive ingredienser og en mild eksfoliering er i hovedsak det huden trenger for å bli så glødende og fresh som mulig. Mine glow-favoritter er Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish som eksfolierer huden, og Skinrise Bionic Tonic som er serumpads som fukter og stimulerer huden, og gir en fantastisk glød!

To favoritter huden din vil elske

Vi i ELLE har testet en rekke ulike produkter fra Exuviance opp gjennom årene, og er spesielt begeistra for disse to nyhetene som passer godt til de fleste hudtyper og hudtilstander:

Exuviance Probiotic Lysate Anti-Pollution Essence

Denne essensen er et lettvint og effektivt ekstra steg i hudpleierutinen. Den er lett som et ansiktsvann og inneholder både probiotika som forbedrer hudens mikroflora og styrker hudbarrieren, og PHA som fukter huden i dybden. Bruk den som første steg etter at du har renset huden, da essensen også gjør at produktene du påfører huden etterpå lettere trenger ned i huden.

Exuviance Detox Mud Treatment

Mange opplever å få ekstra urenheter og større porer om sommeren, og da er denne masken helt genial. Den inneholder blant annet aktivt kull og tre ulike typer leire, som renser i dybden og samtidig balanserer huden. Kullet trekker til seg smuss og urenheter som en magnet, og ingrediensen NeoGlukosamin reduserer store porer og gir en mild eksfoliering.

Powered by Labrador CMS