Girl Crush: Hunter Schafer

20 år gamle Hunter Schafer er Hollywoods next big thing.

Publisert Sist oppdatert
Hunter Schafer: Da Hunter Schafer gjorde sin debut på skjermen i HBO’ megasuksess Euphoria, var det ikke første gang hun gjorde seg bemerket.

Hunter Schafer: Aktivist eller kunster?

I 2016 innførte nemlig North Carolina, Hunters hjemsted, en lov som påla alle å bruke det (offentlige) toalettet som korresponderte til kjønnet man ble født med, og ikke til det kjønnet man identifiserte seg med. Dette fikk Schafer, som selv er transkvinne, til å gå til søksmål mot staten – sammen med flere andre tenåringer. De vant gjennom og loven ble opphevet. Schafer forteller at hun er stolt over å ha kjempet for transmiljøet i hjemstaten sin. «Men jeg ble litt usikker på hva målet mitt var» innrømmer hun. «Jeg måtte gå noen runder med meg selv, og jeg fant ut at det ikke er aktivist jeg drømmer om å være, men kunster.»

Kreative kall

Plattformen hun hadde etablert seg, gjorde at hun kunne bevege seg inn i nye kreative felt som både illustratør (publisert i Rookie) og catwalk-modell for blant andre Dior, Helmut Lang og Marc Jacobs. Rollen som Jules i Euphoria er Schafers første skuespillerjobb, og hun føler hun har funnet sitt kreative kall: «Euphoria markerer slutten på at jeg tar en jobb bare for å betale husleia. Det var definitivt drivkraften bak en god del av beslutningene mine tidligere», sier hun. «Denne jobben er pur glede. Jeg elsker historien og karakterene, og det gjør kunsten min mer tilgjengelig igjen. Jeg kommer aldri til å legge fra meg penslene, men å være skuespiller er en form for kunst for hjernen – og det er overførbart til flere kreative uttrykksformer.»
Powered by Labrador CMS