kultur

Få med deg disse før det er for sent!

Pia Tjelta spiller Nora i Et dukkehjem del 2 på Christiania Teater. Her er hun i Ibsens hjem i Arbins gate i Oslo i forbindelse med covershooten for desemberutgaven vår.

Tre teaterstykker du bør sikre deg billetter til on the double.

Publisert Sist oppdatert

Et dukkehjem del 2

Et dukkehjem del 2 fortsetter der Nora lukket døren i Ibsens klassiker – bare 15 år senere. Nora går inn den samme døren, men hun er ikke lenger en dukke, og dette er ikke lenger en dukkes hjem. Hun er kanskje manipulerende, og i manges øyne egoistisk, men hun er frigjort. Nora har forlatt alt på søken etter seg selv og sin egen stemme. 

– Det å spille Nora, 15 år etter, føltes helt riktig. Jo mer vi gikk inn i materialet, dess rikere ble det. Det er så eksistensielt. Sånn er det jo med Ibsen, fordi det handler om å være et menneske, så man kan jo ta det inn i hvilken som helst samtid, og det vil alltid oppleves aktuelt, forteller Pia Tjelta i det ferske intervjuet du finner i desemberutgaven vår.

Regissør Mattis Herman Nyquist har hentet hjem Broadway-suksessen skrevet av amerikanske Lucas Hnath, og Pia Tjelta formelig gnistrer i hovedrollen som Nora. Grunnet stor pågang har Christiania Teater heldigvis satt opp åtte ekstraforestillinger – siste går av stabelen 16. desember. Så gi deg selv en tidlig julegave og sikre deg billetter i dag!

Kjøp billetter her.

Jane Eyre

Jane Eyre er et storslått kostymedrama om foreldreløse Jane, som mot alle odds ender opp som guvernante hos den velstående og bryske Lord Rochester. Forestillingen, som bygger på klassikeren av Charlotte Brontë, er fargerik, original, estetisk og full av populærkulturelle referanser. Kjersti Tveterås vant i 2022 Heddaprisen for rollen som Jane, en helt uvanlig feministheltinne. Forestillingen leker seg med både det tradisjonelle teaterformatet og det romantiske kostymedramaet – og er en fest for både øyet og hjertet. Siste forestilling er allerede 6. desember, så her er det bare å rydde plass i kalenderen asap!

Kjøp billetter her.

Kristiania magiske tivolitheater

Kristiania magiske tivolitheater

Ønsker du å komme i julestemning med forrykende musikk, dans og drama, og transporteres tilbake til førjulstid i Oslo anno 1909, må du kaste deg rundt sikre deg billetter med én gang. Historien dreier seg rundt fattiggutten Luka som søker tilflukt i det magiske tivoliteateret fra bøllene som jager ham i Vika, og oppsetningen, som er bygget over NRKs populære julekalender fra 2021,  har høstet strålende kritikker. Kristiania magiske tivolitheater spilles på Hovedscenen på Oslo Nye fram til 30. desember, med hele to forestillinger hver lørdag fram mot jul, så her er det gode muligheter for å sikre deg litt julemagi – også i romjulen.  

Kjøp billetter her.

Les også: Pia Tjelta og datteren Sofia har et helt spesielt forhold.

Powered by Labrador CMS