Få en ny giv på kjøkkenet, og prøv én ny oppskrift i uka. Pai, chili con carne,  one-pot-pasta, suppe og finnbiff er perfekte retter å servere på denne årstiden. For verdens beste oppskrifter følger vi mange matbloggere, og spesielt begeistret er vi for Julies matblogg av Julie Chiku. Hun er stor fan av afrikansk mat for tida, og mener denne cashewnøtt-suppa passer perfekt i høstmørket:

Julies cashewnøtt-suppe

4 porsjoner – ca. 45 minutter

Ingredienser:

2 rødløk
4 hvitløksfedd
2 røde chili
2 ss fersk ingefær
2 ss olje
1 ts kanel
1 ts paprikapulver
5 ss cashewsmør
2 ss tomatpuré
1 stor søtpotet
1 boks hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
5 dl vann eller grønnsakskraft
100 g spinat
1 lime eller 1/2 sitron
salt og pepper, smak til!
Ristede cashewnøtter til topping
Koriander til topping
Serveres med kokt ris

  • Finhakk rødløk, chili, hvitløk og ingefær. Varm opp litt olje i en stor gryte. Surr ingrediensene i ca. 5 minutter, eller til det har blitt mykt og blankt. Tilsett kanel, paprika og cashewsmøret. Rør det godt sammen.
  • Skrell søtpoteten og del den i små terninger. Ha søtpoteten over i gryta sammen med tomatpuré og rør rundt i ca. 5 minutter, eller til søtpoteten får litt stekeskorpe. Tilsett så en boks hermetiske tomater, kokosmelk og vann eller grønnsakskraft.
  • Gi suppen et oppkok under lokk før du skrur ned temperaturen så det bare småputrer uten lokk. La suppen putre i 20-25 minutter, til søtpoteten er helt gjennomkokt. Ønsker du en ekstra tykk suppe kan du mose noen av søtpotetbitene med potetstapper, eller kjøre en stavmikser et par ganger i suppen.
  • Smak til med salt, pepper og lime- eller sitronsaft. Helt mot slutten tilsetter du spinaten. Skru av varmen og rør inn.
Server gjerne med ris. Toppes med ristede nøtter og koriander. Nyt!

Relatert

Her bor du i København

Villa Copenhagen er det perfekte hotellet for en helgetur.
Eleven Jewelry

Vi har fått øynene opp for Numerologi!

Har du noen gang lurt på hvorfor du er den du er? Dette forteller tallene om deg!
EC JEWELRY

Kvalitet og tradisjon i over 100 år

Sett et personlig preg på gamle tradisjoner.