Emas augustfavoritter

Foto: Ema Bihor

«August is like the Sunday of summer»

Publisert Sist oppdatert

I går repostet venninna mi Ane en post på Instagram hvor det sto «August is like the Sunday of summer». Og jeg følte den, hardt. De første jobbdagene var brutale og tanken på at sommeren er på hell og høsten sniker seg på var ikke akkurat gøy. Så går det noen dager også innser man at august virkelig er vakker og at hver sesong har sin sjarm. Jeg ser også på august som en ny start og nytt giv. Så er jeg også fryktelig glad i hverdagen, den er ganske så fin den og.

Så jeg sier bare HEI august-favoritter.

Min bestekompis Mathias

Og apropos hverdagen! I over 20 år har Mathias og jeg vært bestevenner. Vi har hatt mange hverdager sammen, hehe. Og til høsten flytter han endelig (!) tilbake til Oslo etter nesten to år. Jeg er så glad, og jeg gleder meg så enormt til å henge igjen. Vi har fast tradisjon at vi møtes en søndag i måneden på vårt favoritt-Kaffebrenneri og spiller Yatzy. Den som taper må betale kaffe neste gang, hehe. Takk for at du er du, Mathias, og takk for at du alltid står på sidelinjen og heier.

Liseanns concept store

En av de beste tingene med at det blir kjøligere er høstmoten! Kle seg i fin strikk, ull, kasjmir og overgangsjakker, samt kule jeans. Og høstinspirasjon (og til hele året egentlig) finner jeg hos Liseanns som ligger i Kragerø. Den butikken ble jeg tipset om av en fin følger på Instagram og det er jeg så glad for. Søteste butikken, med svært hyggelige medarbeidere og en Instagram-konto som er proppet med inspirasjon! De har forskjellige merker og var en av de første som førte Sea By New York og Maria la Rosa i Norge. Verdt å sjekke ut!

En tid for å leve – Jan Kjærstad

Som dere kanskje har fått med dere, så elsker jeg å lese. Og jeg slukte syv bøker på sommerferie over tre uker. Jeg leste litt forskjellig, men ble ekstra varm om hjertet av boka «En tid for å leve».

Boka handler om Tolv mennesker som er på vei mot Nationaltheatret fra hver sin del av byen. Alle skal på premieren på Hedda Gabler. En tid for å leve er en roman om den umistelige verdien av å møtes, sitte tett sammen i en sal; om hvordan mennesker påvirker hverandres liv uten at de selv er klar over det. Den handler om alt vi ikke vet vil skje og jaget etter oppmerksomhet.

Jan Kjærstad, En tid for å leve, kr 199 (annonse).

Brows on fleek – Annika på Brow Rehab

Jeg er hverken god på sminke eller sminker meg mye. For meg er det heller superviktig med bra hud (og da går jeg til beste Leni på Derma Medica på Bygdøy Allé) og fine bryn. I godt over to år har jeg gått til Annika på Brow Rehab og jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Både farge og form. Jeg går der hver måned og føler meg som et nytt menneske hver gang, hehe.

Put a ring on it

I sommer var jeg i Firenze sammen med pappa. Den ene dagen gadd han ikke shoppe med meg, så jeg sprang rundt alene. Ganske så koselig: shoppet, drakk vin og spiste pasta. Jeg måtte selvfølgelig innom Gucci. Det er den første Gucci butikken som åpnet. Der fant jeg til min store glede en ring. Jeg har lett i en evighet (føles det ut som) etter enten en fin ring, halssmykke eller armbånd fra Gucci. Det ble en ring og det er jeg så fornøyd med! Litt annerledes stil og farger enn jeg vanligvis går med, men jeg liker det.

Dapper Bistro Bjørvika

Dapper har åpnet restaurant på Bjørvika. Jeg sier bare: LØP OG SPIS! Det er så utrolig bra mat der. Jeg dro der med de mest fasjonable søstrene jeg vet om: Eirin og Synne. Vi satt i flere timer og kosa oss. De har sharing meny, så vi bestilte litt av alt og delte. Desserten var prikken over i´en. Vi var skjønte enige om at det var den beste desserten ever. De var litt trege på service, men utrolig hyggelige og god atmosfære.

Powered by Labrador CMS