ANNONSE | elle gallaen 2023

ELLE-GALLAEN 2023: Årets vinnere

Disse vant pris under årets ELLE-GALLA.

Publisert Sist oppdatert

I går gikk ELLE-GALLAEN av stabelen for andre gang på Sommerro House i Oslo. Kjendisene strålte på rød løper, og hadde pyntet seg etter alle kunstens regler for den store festkvelden. 

Gjennom ELLE-GALLAEN ønsker ELLE å løfte fram mennesker som har inspirert og engasjert oss gjennom året som gikk, og ni verdige vinnere dro hjem med hver sin velfortjente pris.

Se alle bildene fra den røde løperen. 

Dette er årets vinnere under ELLE-GALLAEN 2023

Her kan du se alle kveldens vinnere, og lese begrunnelser for hver pris. 

Prisen – Crystal Stone-lampen – er levert av Hadeland Glassverk. 

Årets Business: Hést 

Til tross for at årets business ble etablert i 2019 har de allerede klart å bygge et solid fundament. Ikke minst er dette stort for et klesmerke, og derfor er det ekstra imponerende at de ikke mindre enn ti-doblet sin omsetning i fjor. Med et enkelt og tidløst design har de skapt en tydelig identitet, som utvilsomt har truffet en nerve blant den norske befolkning. Vi ser dem fra nord til sør, og fra øst til vest, og vi kan jo nesten undre på om de har skapt en ny nasjonalstrikk?

Årets Pionér: Fæbrik 

Prisen for årets pionér deles ut i samarbeid med Polestar.

En pionér defineres som en som er nyskapende og banebrytende, og akkurat dette har altså Polestar og prisens vinner til felles. Årets pionér har bevist at slow fashion kan være veien til nye trender. Med et smittende engasjement har de blåst liv i skapergleden og håndverkstradisjonen for nye generasjoner, og gjennom dette skapt et helt unikt fellesskap. Et fellesskap som blant annet ledet til ny verdensrekord da 617 mennesker sydde samtidig i over fem minutter i Vikingskipet på Hamar, under deres egen festival Fæbrikstad tidligere i år.

Årets Stilikon: Nina Sandbech 

Prisen for årets stilikon deles ut i samarbeid med H&M Beauty.

Definisjonen av stil er minst like foranderlig og uendelig, som den av skjønnhet. H&M Beauty og ELLE ønsker å formidle at stil og skjønnhet skal handle om noe kreativt og oppløftende, og at identitet bygger selvtillit, noe vinneren av årets stilikon er et levende bevis på. Hun er kompromissløs når det kommer til sitt uttrykk, og hennes visjon er fargesterk, original og spekket av personlighet. Hun er alltid tro mot sitt eget, unike uttrykk, og lar seg aldri begrense eller binde av trender.

Årets Stemme: Ella Marie Hætta Isaksen 

Vinneren av årets stemme har rørt oss mer enn én gang, og det på flere måter. Gjennom sitt arbeid har hun formidlet kultur, identitet og sterke budskap på en måte som minner oss på viktigheten av kunstens kraft. Som en viktig ambassadør for både miljø, natur og samisk kultur og tradisjon, har hun vist seg å være en stemme å regne med, også når det betyr å lenke seg fast for saken.

Årets Kreatør 

Prisen for Årets Kreatør deles ut i samarbeid med TikTok.

Vinneren av prisen for Årets Kreatør er kåret gjennom en avstemning på TikTok, hvor de nominerte var:
- Yasmin Hero
- Leah Behn
- Julie og Camilla Lorentzen
- Emma Ellingsen

Etter rekordmange stemmer og et stort engasjement ble Leah Behn kåret som vinner. 

Vinneren av årets kreatør har i tillegg til å inspirere oss med sin kreativitet, valgt å bruke sin stemme og plattform til å sette fokus på mental helse, og TikTok har virkelig blitt hennes arena – til stor glede og inspirasjon for mange. Hun bruker sin unike posisjon til å fremme ærlighet og åpenhet, og har med dette og blitt en viktig stemme, også utenfor sosiale medier. Psykisk helse er hennes hjertesak, og det at hun velger å bruke sin påvirkningskraft til å sette fokus på dette, utgjør en stor forskjell.

Årets Brand: byTiMo 

Det krever sitt mot å gi gass når alle andre bremser. Men for den som våger, kan resultatet bli en bedrift og et univers som har fått leve og vokse i snart 25 år. Årets brand har klart å skape en identitet så levende og tydelig at det nesten ikke finnes grenser for hvor stort de kan vokse, og har i løpet av de siste årene ekspandert til både barn, hjem og brud. Med sitt feminine univers har de bygget en stor tilhengerskare, ikke bare her hjemme, men også internasjonalt. De har også vist at det å være en brand, handler om langt mer enn bare et godt design, og at identitet og DNA bygges vel så mye gjennom å skape verdier og nye muligheter, som en tydelig estetikk.

Årets Budskap: Tinashe Williamson 

Dersom du ønsker å se en forandring, må du være den selv. Med sitt brennende samfunnsengasjement har hun satt fyr på samtalen om likeverd, identitet, frihet, respekt, og åpnet ignorante øyne langt utenfor norske landegrenser. For mange har det også handlet om å lære, for så å lære om. Vi kunne ikke annet enn å applaudere da vi tidligere i år fikk vite at hennes bok, Håndbok for unge antirasister, er solgt til USA. Et marked som nærmest er selvforsynt, og kun 3% av alle utgivelser er oversatt fra et annet språk. De følger dermed i fotsporene til både Tyskland, Finland og Danmark, hvor boken allerede er utgitt. Med en slik debut som forfatter, finnes det kanskje ingen grenser for hva du kan oppnå.

Årets Navn: Quick Style 

Vinneren av årets navn er kulturformidlere og kultur-byggere av rang. For gjennom å forene nettopp kultur, mangfold og talent har de sammen skapt et helt eget uttrykk, som har gitt oss fortellinger, helt uten ord. Deres navn representerer derfor langt mer enn en «stil» – det representerer en «bevegelse» – og sjelden har ryggsmerter sett fetere ut. De har en helt eksepsjonell formidlingsevne, og har utvilsomt fått med seg en hel verden på dansen.

ELLE-prisen: Else Kåss Furuseth 

ELLE-prisen er ELLEs egen ærespris, som går til en kvinne som har utmerket seg og inspirert oss gjennom året som gikk.

Vinneren av ELLE-prisen har rørt ved en nerve i det norske folk, som få har klart før henne. Gjennom å belyse alvorlige, betente tema med humor, respekt, nysgjerrighet og åpenhet har hun skapt rom for nye samtaler på et helt unikt vis – senest i år med suksessen Helsekost Furuseth. Og kanskje er hennes superkraft nettopp at hun ikke kan si nei, for om ikke annet har hun lært oss andre og si mer «ja» – og mest av alt til hverandre. For hvis flere tåler å høre at livet kan være jævlig, så kanskje flere orker å leve det, og sammen er vi mindre alene.

Vi gratulerer alle kveldens vinnere!

Powered by Labrador CMS