ELLE DECOTALK: Marianne Haga Kinder

Vi lar oss inspirere av Inspirasjonsguiden. Bli bedre kjent med Marianne Haga Kinder.

Publisert Sist oppdatert

Marianne Haga Kinder er kjent som hele Norges inspirasjonsguide! Under kontoen @inspirasjonsguidennorge deler hun daglig perler fra både sitt eget, og andres hjem. For Marianne lever av å inspirere. Til daglig jobber hun som interiørstylist, Content creator og influencer.

– Jeg er født med en lidenskap for interiør og begynte å innrede på rommet mitt med pappesker fra jeg var veldig liten.

Marianne bor i et funkishus i mur fra 50-tallet på Ullern i Oslo sammen med mannen Pål, datteren Mathea og hunden Theodor. Bli bedre kjent med Marianne gjennom ELLE DECOTALK, og få hennes geniale tips til interiør og innredning.

Marianne Haga Kinder inspirerer

Ditt favorittrom og hvorfor?

– Det må helt klart bli kjøkkenet. Her er det luftig og åpent med en liten veranda utenfor. Da vi kjøpte huset var kjøkkenet i underetasjen. Vi rev en vegg og plasserte kjøkkenet langs en vegg som ble 7 meter lang. Jeg er veldig fornøyd med at vi tok Metro-flisene helt opp til taket, med kun et lite overskap, og at vi la inn litt ekstra på benkeplaten i marmor og den engelske ovnen i sort og gull. Dette er 7 år siden nå, og kjøkkenbenken har holdt seg veldig fint med rett behandling. Kjenner jeg blir glad hver gang jeg kommer inn på kjøkkenet. Den gamle skjenken er kjøpt på Finn.no Her passer det perfekt med grønne planter og snart skal jeg så tomatfrø som etterhvert skal settes i drivhuset.

Eget design: Marianne manglet taklamper over det runde kjøkkenbordet, men gjennom et samarbeid med Hadeland Glassverk fikk hun være med å utvikle sin egen kombinasjon av krystallkuler.

En god start på dagen: Den lille verandaen tilknyttet kjøkkenet er et perfekt sted for å nyte morgenkaffen.

Nordisk, klassisk og en touch av glam

Beskriv stilen din med tre ord?

– Klassisk med en touch av glam.

Hvor henter du inspirasjon?

– Jeg elsker å reise. I sommer ble det i eget land, men naturopplevelsene gav meg masse inspirasjon. Jeg har bakgrunn fra hotelldrift så helhetlige hotellkonsept med en visuell profil, der interiør, mat, duft og interiørdetaljer passer sammen gir meg alltid masse inspirasjon. Jeg finner også inspirasjon i magasiner, Instagram og på Pinterest.

Et lite stykke paradis: Om sommeren er Mariannes hage er en oase av hvite Hortensia og flere små soner for late dager i solen. Hun har også et eget drivhus hvor hun dyrker tomatplanter.

Dine beste tips til innredning?

– Få frem din personlige stil! Man kan gjerne bli inspirert av en trend, men gjør den til din egen. Tenk helhet i fargevalg gjennom hele huset/leiligheten. Ikke kjøp alt nytt. Krydre gjerne med noen designklassikere eller noe du har arvet. Du kan gjerne ha en maksimalistisk stil men la hver detalj få skinne for seg, eller sett ting i grupper. Ikke ha for mye småting, ha heller noen større statement detaljer som en skulptur eller en diger vase. La diverse Table books, levende lys og grønne planter understreke stilen din.

– Jeg er veldig glad i å dekke bord. Nå som vi ikke har gjester er det like koselig å dekke et hyggelig bord til nærmeste familie. Jeg liker å bruke ting fra naturen som dekor og jeg bruker alltid stoffservietter. De kan vaskes om og om igjen og blir bare finere etterhvert som de blir brukt. Her har jeg hengt en krans med masse grønt over bordet. Det gir et lunt og vårlig preg.

Ditt beste interiør-hack eller DIY-tips?

– Lag ditt eget mini galleri. Kunst er med på å vise personlighet i et hjem. Lag en bildevegg der du enkelt bytter motiv etter årstid eller hvilken stemning du ønsker i rommet. Et annet tips er å bruke et møbel som romdeler, slik jeg har gjort på mitt hjørne i stuen som jeg bruker som hjemmekontor. Et tredje tips er å spraylakkere krukker, lysestaker og diverse. Da får du et helt nytt produkt!

Inspirasjonsguidens favoritter

Ditt #spacecrush?

– Det må bli stuen. Jeg ser frem mot våren og synes det er deilig å trekke inn lyse tekstiler. Jeg er veldig inspirert av den nordiske stilen for tiden. Elsker de naturlige elementene med strå, krystaller, rotting og marmor. I stuen har jeg en engelsk peis som sto der da vi kjøpte huset. Den var hvit, men fikk et helt annet uttrykk da jeg malte den sort.

– Jeg er også veldig glad for at vi malte vinduskarmene og trappen sort. Det var et familieprosjekt som tok så lang tid, men så gøy da vi så resultatet.

Dine favorittfarger?

– Jeg er veldig glad i farger og kan bli så inspirert når jeg ser fargeglade hjem. Men her hjemme liker jeg best en rolig fargepalett i jordfarger, med innslag av sort og tekstiler i beige og sandtoner. I tillegg MÅ jeg alltid ha med meg Cognac fargen. Dette er et element jeg har brukt i interiøret i årevis. Er veldig glad i skinnstolene fra norske Ygg & Lyng.

– Jeg følte med litt vågal da jeg valgte å male underetasjen, som tidligere hadde en lys gråfarge i Lady Pure Color Adventure 11175. En vegg er malt i sort. Dette passer så fint mot den sorte peisen og gir en veldig lun atmosfære.

– Ellers har jeg valgt messing som tilbehør. Knotter på kjøkkenet, kjøkkenkran og på baderommet. Dette gir en touch av glam og myker opp de strammere elementene.

– I stue, kjøkken og spisestue har jeg valgt Lady Pure Color Timian 8304. Jeg anbefaler å male tak, lister og vegger i samme farge! Det gir en utrolig fin helhet.

Favorittelement i hjemmet?

– Da vi kjøpte huset falt jeg veldig for den engelske peisen i stuen. Den er et smykke i rommet og jeg dekorerer peishyllen etter sesong. Jeg er også veldig glad i den ene veggen med tapet på soverommet som jeg fikk i bursdagsgave (med tapetlegging) av en god venninne.

– I tillegg må jeg nevne"Spa-badet" i underetasjen. Det gir meg ro og fred i en travel hverdag.

Sjekk ut @inspirasjonsguidennorge her!

Les ELLE DECOTALK med Ema Bihor og Maren Baxter.

Powered by Labrador CMS