livsstil

Mitt univers: Agathe Berjaut

Foto: Silje Chantel Johnsen

Kreatørens fargerike hjem er fylt med skatter fra reiser, bruktfunn og egendesignede møbler.

Publisert

Agathe Berjaut er en fransk illustratør, designer og kreatør, bosatt i Oslo med sin norske mann, Martin, og de to døtrene Lou og Adéle. De siste 10 årene har hun jobbet hos den norske designeren Cathrine Hammel, hvor hun de første årene assisterte med design, men senere jobbet hovedsakelig med merkets visuelle identitet i digitale plattformer.

Agathe uttrykker seg aller best gjennom å tegne og male, en lidenskap hun praktiserer daglig, nesten som meditasjon. Det siste året har hun også tatt kveldskurs i analogfotografi, og du kan følge hennes daglige skildringer og visuelle dagbok på @agathe_berjaut – kanskje noe av det vakreste vi har sett på sosiale medier på lenge? Eller noen gang.

Foto: Silje Chantel Johnsen

Fortell om ditt univers ...

– Det er vanskelig å definere for meg ... Mitt univers er så rikt og fargerikt, som min personlighet er kompleks.

Hva inspirerer deg?

– De små vakre øyeblikkene i hverdagen gir meg mye, spesielt etter at jeg ble mor. Det handler om å få energi og inspirasjon fra dem jeg elsker, og se verden gjennom deres øyne, heller enn mine egne, noe som kan være en utfordring. Nye miljøer bidrar også til at jeg regenererer og blir mer kreativ. Tilfeldigheter en den reisendes viktigste hjelper.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg er en moderne kvinne, og har vært veldig bevisst på stilen min helt siden jeg var liten. Når det er sagt, så planlegger jeg aldri et antrekk eller bruker mye tid på å tenke på det. Identitet er veldig intuitivt for meg. Det er nesten som en estetisk komposisjon. Jeg går heller aldri på kompromiss når det gjelder komfort eller det som er praktisk. Men dette er igjen veldig subjektivt – og jeg er jo fransk, tross alt.

Foto: Silje Chantel Johnsen

Hva er det kjæreste du har i klesskapet, og hvorfor?

– Min fars gamle skjorte. Han gikk bort for et par år siden.

Hva leter du etter når du handler klær?

– Noe som kan være en del av en allsidig uniform, og som kan brukes til mange ulike anledninger. Jeg tenker meg alltid godt om før jeg kjøper noe, og ser for meg hva slags silhuetter og «karakterer» jeg kan skape i kombinasjon med plagg jeg allerede har i garderoben. Jeg er også veldig bevisst på arbeidet som ligger bak hvert plagg. Det betyr mye for meg at noen har investert ferdigheter, kreativitet og kvalitet i det de lager. Derfor handler jeg lite, men spesifikt.

Hva er din «uniform»?

– En lånt oversized herreblazer, skjorter eller bukser balansert med noe mer feminint, taktilt eller mykt i uttrykket, som for eksempel en myk, fuzzy genser.

Foto: Silje Chantel Johnsen

Hvilke tre ting i garderoben din forteller mest om deg?

– Vanskelig ... Alt forteller jo noe. Hver eneste ting er valgt bevisst, enten basert på noe sentimentalt, identitet eller kvalitet.

Fortell om ditt forhold til tilbehør – bruker du mye eller lite av det? Hva bruker du, i så fall?

– Jeg bruker noe tilbehør. Men dette har variert veldig i ulike perioder. Jeg er glad i sølvringer, og dette samler jeg på som suvenirer på reise, slik at hver og en har en betydning. Jeg «stacker» dem sammen, og tar dem ikke engang av når jeg sover. Dersom jeg skal pynte meg, bruker jeg øredobber.

Foto: Silje Chantel Johnsen

Ditt beste stiltips?

– Vær vågal.

Hvem er ditt stilikon, og hvorfor?

– Det er mange som har vært og er inspirerende, takket være deres individualitet, og uavhengig av om de er kjente eller ukjente. Det er ikke det det handler om. Det handler om at de er seg selv og derfor unike. Jeg elsker når folk er komfortable med seg selv – det er noe man virkelig legger merke til.

Foto: Silje Chantel Johnsen

Har stilen din forandret seg mye i løpet av årene? I så fall, hvordan og hvorfor?

– Ikke egentlig. Jeg er naturligvis mer moden i valgene jeg tar, sammenlignet med da jeg var yngre. Men jeg har alltid vært nysgjerrig på å prøve ting, for å se hvordan det passer meg og hvilken persona som skapes når jeg tar det på. Prosessen er den samme, men resultatet er nok mindre eksentrisk.

Når føler du deg finest?

– «Au Naturel» om sommeren.

Hva betyr interiør for deg? På hvilken måte reflekterer hjemmet ditt estetikken din, og hva forteller det om deg?

– Kroppen er vårt første hjem, og vårt fysiske hjem er vårt andre. De reflekterer hverandre konstant, og hjemmene våre speiler hvem vi er. Det som finnes på utsiden, former det som er på innsiden og vice versa. Så, våre hjem reflekterer våre liv, valg, minner, osv ...

Foto: Silje Chantel Johnsen

Hva er ditt favoritt-element i hjemmet, og hvorfor?

– Mange av de store møblene og objektene er kjøpt på reise, arvet eller laget av mannen min og meg. De har alle en mening og en historie, som, når alt kommer til alt, nesten er viktigere enn selve møbelet eller objektet i seg selv. De tar oss tilbake til et minne eller et sted som har betydd noe eller vært viktig for oss.

Hva er soundtracket til livet ditt?

– French Pop.

Foto: Silje Chantel Johnsen

Hva betyr skjønnhet for deg?

– Skjønnhet er noe eller noen som blender deg. Det er mye mer enn en vakker innpakning. Det er fascinerende, og du vil se og ha en liten bit av det ...

Ditt beste skjønnhetstips?

– Vær naturlig.

Foto: Silje Chantel Johnsen

Hva er det beste rådet du har fått så langt i livet?

– Carpe diem.

Når føler du deg mest som deg selv?

– På et fly, på vei mot nye eventyr.

Powered by Labrador CMS