LUKE 5: "En perfekt hudpleierutine"

I dagens luke av ELLEs julekalender deler vi "oppskriften" bak en perfekt hudpleierutine.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Elizabeth Arden.

I jungelen av skjønnhetsprodukter finnes det utallige produkter å velge blant, og noen ganger kan det kanskje virke umulig å finne frem til riktige produkter. For hva trenger egentlig huden? Og hvilke ingredienser gir best effekt?

For noen år tilbake lot vi oss alle imponere av K-beauty trenden, der 12 ulike produkter i en og samme hudpleierutine var hverdagskost. Men en slik rutine er krevende å få til både for lommeboka og timeplanen.

Nå ser vi at minimalistisk hudpleie er mer i vinden, og at det er færrest mulig produkter, med best mulig effekt som gjelder. Det er en trend vi kan stille oss bak. Vi har allerede funnet tre super-produkter som kler denne trenden godt, og som allerede har fast plass på baderomshylla – én til morgenen, og to til kvelden.

En perfekt morgenrutine

En perfekt morgenrutine handler om de enkle tingene. En god kopp kaffe eller te, en myk morgenkåpe og tøfler, og en deilig varm dusj. Disse tingene sørger for at vi våkner og føler oss klare for å starte dagen. Deretter følger hudpleierutinen, og denne delen av morgenen handler om selvpleie, og en liten dose hverdagsluksus. Det trenger ikke å ta lang tid, men det utgjør hele forskjellen for hvordan vi føler oss resten av dagen.

Vår hudpleierutine kan sammenlignes med en treretters middag.

Vi starter med en rens, en slags "forrett" for å forberede huden for alt det gode som snart skal komme.

Deretter kommer selveste hovedretten, og det er denne som virkelig metter huden og gir den alt den trenger. Til hovedrett går vi for Elizabeth Ardens Hyaluronic Acid Ceramide Capsules Hydra Plumping, og de utgjør virkelig hele forskjellen.

Spekket med hyaluronsyre som booster huden med masse fukt, kombinert med ceramider som binder fukten slik at huden holder seg gjennomfuktet gjennom dagen. Etter påføring føles huden både plumped og spenstig – et fantastisk utgangspunkt for makeup! Den lille kapselen inneholder perfekt mengde produkt, og er selvfølgelig nedbrytbar.

Hyaluronic Acid Ceramide Capsules Hydra Plumping (30 pcs), 529 kr

Vi avslutter med desserten, en fuktighetskrem med ceramider som sammen med serumet bevarer fukt i huden.

En perfekt kveldsrutine

Etter en lang dag, uansett hva den har bestått av, er en god avslutning gull verdt. Muligheten til å ta fem minutter for seg selv, og kanskje reflektere over dagens utfordringer og høydepunkt. Disse fem minuttene tilbringer vi gjerne på badet, igjen med et par myke tøfler.

Og uansett hvor trøtte vi er, så skipper vi aldri kveldsrutinen – såpass har vi lært.

Vi gjentar deler av hudpleien fra morgenrutinen, og starter med å rense huden godt, gjerne i to runder. Husk at huden utsettes for mye i løpet av dagen, og gjennom rens fjerner vi alt av sminke, talg, smuss og forurensning, og gjør huden klar for å ta inn gode produkter. Derfor er rens alfa omega, spesielt om kvelden.

Så kommer kveldens "hovedrett". Det er om natten at huden fornyer seg, og derfor går vi for produkter som er noe mer aktive enn dem vi bruker på dagtid. Det prisbelønte serumet Ceramide Retinol Line Erasing Night Serum fra Elizabeth Arden kombinerer retinolens effektive egenskaper når det gjelder å forminske linjer, og ceramidenes evne til å tilføre huden fuktighet og reparere hudbarrieren. Alt dette gode i én liten kapsel!

Ceramide Retinol Line Erasing Night Serum (30 pcs), 549 kr

Retinol er en kraftig ingrediens som gjør underverker for huden, men som også gjør den ekstra sensitiv mot sollys, derfor bruker vi den ikke på dagtid, men om natten derimot passer den perfekt. Det er viktig at du er ekstra nøye med solkrem på dagtid når du bruker retinol om natten, slik at huden er godt beskyttet.

Deretter påfører vi en god nattkrem, før vi kommer til den virkelige desserten – Elizabeth Ardens nyhet Retinol Line Erasing Eye Cream. Dette er en anti-aging øyekrem med mikrokapslet retinol, peptider og niacinamide, som mykgjør, lysner og reduserer poser under øynene. Dette er øyekremen vi har drømt om!

Retinol Line Erasing Eye Cream (15ml), 589 kr

Kveldens skjønnhetsrutine avsluttes med – som seg hør og bør – en god natts skjønnhetssøvn.

ELLEs julekalender

I dagens luke av vår julekalender kan du vinne Elizabeth Ardens Hyaluronic Acid Ceramide Capsules Hydra Plumping, Ceramide Retinol Line Erasing Night Serum og Retinol Line Erasing Eye Cream! Klikk her for å delta i konkurransen!

Powered by Labrador CMS