9 ting du må vite om sesong to av The Handmaid’s Tale

Koloniene, Offreds graviditet og opprinnelsen av Gilead, er bare noe av det som teases i den ferske traileren. OBS! Inneholder spoilere!

Publisert Sist oppdatert

Traileren til sesong to av den prisbelønte dramaserien The Handmaid's Tale er endelig ute, og det ser ut som om ting bare blir verre for jentene i Gilead. Ikke les videre hvis du ikke har sett sesong én, eller ikke vil vite noe som helst om den kommende sesongen...

Trailer The Handmaid’s Tale sesong 2

Andre sesong fortsetter der den første sluttet: June/Offred (Elisabeth Moss) er gravid og et nytt, mystisk kapittel starter for henne idet hun fjernes fra fengselstilværelsen i huset til Commander Waterford (Joseph Fiennes) og kona Serena Joy (Yvonne Strahovski).

Søndag gjestet Elisabeth Moss og serieskaperne Bruce Miller og Warren Littlefield Television Critics Association Press Tour, hvor de snakket om den kommende sesongens skildringer av de mye omtalte og fryktede Koloniene, Junes graviditet og opprinnelsen av selve Gilead.

Vi kan nesten ikke vente til april!

Sjekk ut: Postkort fra Farmen-Maiken

[video width="1280" height="720" mp4="http://www.elle.no/content/uploads/sites/19/2018/01/The-Handmaid’s-Tale-Season-2-First-Look-Official-•-Only-on-Hulu-Max-720p.mp4"][/video]

Alt du må vite om The Handmaid's Tale sesong 2

1. Historien er helt forskjellig fra den i sesong 1

Moira (Samira Wiley) kom seg endelig over grensen til Canada i siste episode av sesong én, og vil i store deler av sesong to tilpasse seg den nye tilværelsen i frihet, men hun er kanskje ikke den eneste... «June er på flukt, og det har du ikke set før», sier Littlefield. Det er der historien starter i sesong to.

2. I episode 2 kommer vi inn i Koloniene

Du trenger ikke vente lenger for å endelig få se de mye omtalte og fryktede Koloniene. Første gang vi hørte om dette forferdelige stedet var da Moira advarte Janine (Madeleine Brewer): «De kommer til å sende deg til Koloniene. Du må vaske giftig avfall. Huden din vil skrelle av som ark, og så dør du.» Det er litt av et løfte å leve opp til – spesielt fordi Margaret Atwoods bok, som serien er basert på, aldri tar oss med inn i Koloniene. Men hun beskriver dem, og det er en ganske avskrekkende verden.

3. Marisa Tomei dukker opp i en gjesterolle

Ingen detaljer om rollen hennes i serien er avslørt. Kun at hun dukker opp i 2. episode. Antagelig som en del av historien om Koloniene. Det har også blitt avslørt at Clea DuVall skal spille kona til Emily (Alexis Bledel fra Gilmore Girls) i den nye sesongen.

https://www.instagram.com/p/BCWIItoQsoR/?hl=en&taken-by=marisatomei

https://www.instagram.com/p/BJlODRbj59g/?taken-by=officialclead

4. Morsrollen blir sentral i sesong 2

Junes graviditet setter henne i en kompleks emosjonell posisjon. «Dette barnet vokser i henne som en tikkende bombe. Å få et barn er jo i utgangspunktet fantastisk, men å måtte føde det i Gilead og gi det fra seg er forferdelig», sier Moss.

5. Sesong to har et mye større budsjett enn sesong én

Serien har vunnet mange priser, så at budsjettet nå økes er ikke en stor overraskelse. Mye av budsjettet går til å skape Koloniene.

6. Temaet motstand blir mer nyansert i den nye sesongen

«Motstandsbevegelsen er stor i Gilead, og det er mange krefter som kjemper mot hverandre. June finner ut at det er mange måter å stå imot på», forteller Moss.

7. Premieren av The Handmaid's Tale gikk samtidig som Trump-administrasjonen tok over makten i USA, og derfor har serien virket oppsiktsvekkende nær virkeligheten. En viss dialog i sesong én måtte forandres av den grunn

«Vi skrev ‘Make America Great Again’ inn i sesong én lenge før valgkampen hadde startet. Så vi måtte faktisk forandre den replikken», avslører Miller.

8. Ingen av grusomhetene i Gilead er fiktive

Forfatteren av boken, Margaret Atwood har påpekt at alle aspekter av Gilead virkelig har skjedd på et tidspunkt i historien.

9. Junes voiceover blir enda mer sentral i sesong to

«Denne sesongen blir, om mulig, mørkere enn sesong én. Vi elsker å bruke voiceover av Junes stemme for å sette den mørke tonen», sier Moss.

Sesong to av The Handmaid’s Tale har premiere i USA 25. april. Det er ikke klart når den vil bli tilgjengelig på HBO Nordic i Norge.

Saken er hentet fra elle.com

Golden Globe 2018: Se de fineste kjolene!

Powered by Labrador CMS