Er du introvert?

Foto: Getty Images

Ny studie: Introverte har sosiale egenskaper ekstroverte mangler.

Publisert Sist oppdatert

Introvert: Hvis du er introvert foretrekker du kanskje å være sammen med en god venn i stedet for å være sammen med mange andre i sosiale sammenhenger.

Men visste du at introverte har en egenskap det er veldig bra å ha i sosiale settinger? Det hevder forskere bak en ny studie fra Yale University.

ER DU INTROVERT ELLER EKSTROVERT?

Det er lett å tro at ekstroverte personer har alle fordelene når det kommer til det sosiale sammenlignet med introverte personer. Og det er egentlig ikke så rart...

Introverte personer synes ofte at det tar mye energi å omgås med mange personer samtidig, mens ekstroverte mener ofte det motsatte.

Ifølge en ny studie fra Yale University, publisert i Social Psychology, har introverte en stor fordel når det gjelder sosiale sammenhenger. Og det handler om at introverte er bedre til å lese andre mennesker enn det ekstroverte personer er.

INTROVERTE ER MER INTELLIGENTE

I studien ble 1.000 personer intervjuet om hvordan mennesker oppfører seg, tenker og føler i ulike sosiale settinger, basert på testpersonenes personlighetstrekk. Resultatene viste at de som er best på å lese andre mennesker er også mer intelligente. Og dette er altså personer som er introverte. De som følte seg ensomme og hadde lavere selvtillit, fikk også gode resultater.

– Resultatet kan tolkes som at melankolske, introverte personer bruker mer tid på å observere menneskers oppførsel sammenlignet med de som er mer opptatt av å sosialisere med andre. Dette viser at introverte har en, hittil ukjent, sosial styrke, sier Anton Gollwitzer, en av forskerne bak studien.

Saken er fra ELLE.se

Powered by Labrador CMS