8 alternativer til treningsstudio

Foto: Instagram/@mariasharapova

Kom i gang med treningen etter sommerferien.

Publisert Sist oppdatert

En ny sesong er rett rundt hjørnet, og mange leter kanskje etter en ny hobby eller en ny treningsform etter en lang sommerferie – og ikke minst etter en lang periode med Covid-lockdown. Hvis du er klar for å teste ut noe annet enn det «vanlige» treningsstudioet, så har vi skrevet en liste med 8 alternativer.

Det å holde kroppen i gang er kjempeviktig for helsa, men i tillegg til å være nyttig, kan trening også være veldig gøy! Ta med deg en venn eller en hel gjeng på én eller flere av disse aktivitetene, og gjør det til noe mer enn bare «nytte».

8 alternativer til treningsstudio:

Tennis

I Norge har Tennis har blitt en superpopulær aktivitet de siste årene, og med god grunn. I tillegg til å være underholdende å se på, står tennis øverst på listen av mosjonsformer som forlenger levetiden. Forskning viser at aktiviteten kan forlenge livet med hele 10(!) år – dette er da sett opp mot mennesker som er inaktive. Det er mer enn god nok grunn til å finne frem racketen og løpe til nærmeste bane.

Book kommunale tennisbaner gjennom Playtomic, eller undersøk muligheten for å spille hos din næreste klubb.

Padel

Padel, som er en kombinasjon av squash og tennis, er også i vinden om dagen! Dette er, i likhet med tennis, en veldig sosial aktivitet som passer for alle – uansett nivå.

Book time for padel gjennom Playtomic.

Klatring

Både klatring og buldring (uten tau og sele) er både en morsom og effektiv form for trening. Med klatring trener du hele kroppen, samtidig som du forbedrer både balanse og utholdenhet. Klatring kan foregå både inne og ute, og kan i tillegg være en sosial aktivitet for familien, vennegjengen eller et par.

Svømming

Svømming er også en meget effektiv treningsform, som i tillegg er skånsom for kroppen. Sliter du med skader eller slitasje på muskler og ledd, er dette en helt optimal aktivitet for deg. En tur i svømmehallen – eller i sjøen nå på sommeren, kan dessuten også føles veldig avslappende i en travel hverdag.

Yoga

En meget populær form for trening, som gjør godt for både kropp og sinn. Yoga kan fint praktiseres hjemme, gjennom apper eller YouTube, men det finnes også et stort antall studioer med et bredt tilbud av timer. Er du helt ny til praksisen, kan det være fint å bli med på noen timer først, for så å prøve deg frem hjemme. Det er heller ingenting i veien for å prøve seg hjemme først, for så å melde seg på timer med en profesjonell instruktør.

Prøv deg for eksempel hjemme med vår favoritt, Yoga With Adriene.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=xFEAOzWLx8Y[/embed]

Dansing

Enten du danser hjemme i din egen stue, eller melder deg på dansekurs, er dette en helt ypperlig form for trening – gøy er det også! Det finnes danseskoler og dansekurs i de fleste store byer, så sjekk ut tilbudene i ditt nærmiljø.

Bor du i hovedstaden, kan du for eksempel sjekke ut Salsakompaniet som ligger midt i hjertet av Oslo.

Hjemmetrening

I tillegg til Yoga, finnes det nærmest et ubegrenset tilbud av treningsøkter på nett – alt fra HIIT-økter (high-intensity interval training) til «god, gammeldags» aerobic. Søk på din foretrukne treningsmetode, og dykk ned i havet av muligheter.

For et supert gratistilbud, sjekk ut Nike Training for effektiv hjemmetrening uten bruk av apparater.

Én av våre favoritt-apper er Melissa Wood Health, som koster i overkant av 100 kr i mnd. Her får du alt fra avanserte pilates-timer til treningsveiledning før og etter fødsel.

Gå/sykle/løpe

Sist, men ikke minst, så må vi ikke glemme gå- og joggeturer og sykling. Dette er, med unntak av prisen på en eventuell sykkel, helt gratis. Gå, løp eller sykle til jobben, dropp trikken og bruk heller bysykkel til den neste avtalen. All form for fysisk aktivitet er gull for kroppen!

Powered by Labrador CMS