Slik takler du kjærlighetssorg

Foto: Imaxtree

5 steg for å komme seg over kjærlighetssorg.

Publisert Sist oppdatert

Hedda Brodtkorb er livsstilscoach, og sammen med skjønnhetsskribenten Silvany Bricen står hun bak Norges gladeste velværepodkast, Hey Babe! I podkasten forsker og deler de på alt de kan innen skjønnhet, velvære og motivasjon. Sjekk ut deres Instagram og podkast for masse spennende og inspirerende innhold.

Slik kommer du over kjærlighetssorg

Love hurts, love scars

Love wounds and marks...

sang Nazareth, og hvem kan ikke kjenne seg igjen?

Å være forelsket må være den beste følelsene i verden. Når du forelsker deg, så skiller hjernen din ut et fyrverkeri av lykkehormoner som har en berusende effekt på hele deg. Disse hormonene; dopamin, oxytocin, adrenalin... de kaprer hjernen din, og får alt til å føles vidunderlig og vakkert.

Så snart en partner dumper deg, vil denne strømmen av lykkerus og endorfiner brått ta slutt, og det som da skjer, er at hjernens belønningssenter løper løpsk! Når strømmen av denne deilige kjærligheten fra den andre parten som hjernen ”craver” ikke kommer lenger slik den forventer, så er effekten av at dette så brått blir revet bort, tilsvarende effekten av at du røsker godteri ut av hendene på et lite barn! Sjokket er nesten ikke til å holde ut!

Vi vet jo alle at å hengi seg 100% til en person, og leve ut forelskelsen innebærer en viss risiko for å bli såret, og hvis du først ender opp med en kjærlighetssorg, kan følelsen av sorg og smerte være så intens, at det kan føles som om man aldri klarer å komme seg opp av sengen og ut av sorgen.

Her er 5 grep til hvordan du kan jobbe deg gjennom en kjærlighetssorg:

Aksepter situasjonen

Aksepter at dette forholdet ikke er liv laga. Uansett hvor smerte det føles at noen har forlatt deg , så vil det ikke hjelpe å helle bensin på bålet ved å ergre seg over at noen har forlatt deg. Situasjonen er slik at noen har forlatt deg, så det første steget er at du må forsone deg med at denne personen var ikke den rette.

Se på kjærlighetssorg som en bakrus

Et brudd er som en real "dagen derpå" smell. Sorgen og den vonde følelsen tar tid å lege, men du vet jo, at en bakrus går over når kroppen får nok tid, og det gjør også en kjærlighetssorg. Ok, du ble ruset av forelskelsen, men nå er moroa over, så nå kjenner du på bivirkningene av en avrusning. Gråt, brenn bilder, hør på kjærlighetssanger hvis det er dette som skal til for å føle ut sorgen. Gi deg selv tid.

Ta avstand!

Du må ta solid avstand deg fra denne personen du en gang forgudet. Det betyr at du må dissosiere deg fra hen ved å slette hen fra alle sosiale medier. Forestill deg så denne personen, hva ser du? Hva hører du? Ikke gå inn i hva du føler, ikke gå inn i forelskelsen. Bare se for deg mennesket stå foran deg. Når du er superforelsket så ser eller hører du personen veldig nær deg, og helt opp i ansiktet ditt. Visualiser denne personen på avstand - og forestill deg at personen blir mindre og mindre og mindre i horisonten. Sett en bilderamme rundt personen, og se for deg dette bildet i sort/hvitt. Gjenta dette når følelsene tar overhånd.

Se deg selv i fremtiden!

Nå skal du se for deg hva du ønsker for deg selv om 6 måneder. Forestill deg at denne personen du en gang elsket, nå kun er et fjernt minne som du har lagt bort i en eske som et gammelt bilde av en tidligere flamme. Se for deg selv glad og tilfreds, enten singel, eller på date med en annen person som får deg til å smile. Kjenn på følelsen denne lykken og friheten gir deg.

Feire deg selv!

Ikke glem å invester den tiden du tidligere brukte sammen med den viet all din tid på til noe du virkelig elsker å drive med. Hva med å ta opp en hobby som du har lagt på hylla, eller begynne med en aktivitet du ikke har tatt tid til å lære deg? Bruk tiden på de tingene som gjør deg glad! Det er tid for å gjøre ting du tidligere ikke hadde verken samvittighet eller tid til, og ikke glem å feire de fine små øyeblikkene du klarer å skape for deg selv!

Hedda Brodtkorb / Heybabe! Podkast

Hedda Brodtkorb og Silvany Bricen

I episode Episode 110 - Slik styrker vi selvfølelsen etter en kjærlighetssorg, deler vi av våre egne erfaringer og snakker vi om flere metoder vi kan bruke for å håndtere en smertefull sorg etter avvisning. God lytting!

Powered by Labrador CMS