Digital dugnad i filmbransjen

Nordisk Film

Nettkino sender inntektene tilbake til filmskapere!

Publisert Sist oppdatert

Nettkino: Alle distributører som hadde filmer på kino taper nå store inntekter over natten.

Den norske strømmetjenesten Nettkino oppfordrer derfor til en kronerulling for norsk film og lar all fortjeneste på billettinntekter gå uavkortet tilbake til filmskaperne.

Dette ønsker det norske folket å bidra til!

Nettkino: Digital dugnad

Som følge av koronaviruset er alle landets kinoer stengt. Dette har ført til en fullstendig inntektstopp for alle ledd i filmindustrien. I et forsøk på å samle film-Norge, settes det i gang en dugnad.

Elisabeth Sjaastad, prosjektleder i Nettkino.

– Som en strømmetjeneste tett tilknyttet den norske filmbransjen er det naturlig å se hva vi kan bidra med, og Nettkino har derfor bestemt oss for å avstå fra egne inntekter så lenge kinoene er stengt, sier prosjektleder Elisabeth Sjaastad i en pressemelding.

På litt over en uke har 45 688 unike brukere besøkt nettkino.no og billettsalget har økt betraktelig.

Etterlyser drahjelp fra Norsk Filminstitutt

– Dugnadsånden er sterk og folk har lyst til å bidra. Nå selger vi mer per dag enn det vi tidligere gjorde på en hel uke, kan Sjaastad meddele.

Nettkino ønsker å finne en felles løsning som gagner alle parter, men kan ikke drive dugnaden på egenhånd. De digitale kinobillettene publikum kjøper på Nettkino teller fortsatt ikke i forhold til etterhåndsstøtten produsentene er avhengige av. Det gjør at aktørene taper inntekter ved å lansere film digitalt.

Nicholas Sando i produksjonsselskapet Filmbin står bak noen av de mest populære familiefilmene de siste ti årene. 17. april skulle hans kommende film Bestefar er en Alien med Nils Ole Oftebro ha premiere på norske kinoer.

– Plattformen bransjen trenger er allerede på plass. Nå er vi avhengig av at NFI gjør nødvendige tilpasninger i eksisterende støtteordninger slik at distributører og produsenter kan sikre sine inntekter og holde filmbransjen i gang, selv med stengte kinoer, mener Sjaastad.

– Det er ganske kritisk for Filmbin å måtte utsette lanseringen av Bestefar er en Alien som følge av korona-situasjonen. Vi er veldig åpne for å se på en løsning hvor Nettkino er et alternativ til tradisjonell kinolansering, forutsatt at Norsk Filminstitutt er med på at etterhåndsstøtte-ordningen også gjelder for en slik løsning, forteller Nicholas Sando, produsent i Filmbin i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS