Møt våren med glødende hud hud

For mange er grå og gusten hud synonymt med denne tiden av året. Slik trenger det absolutt ikke være. Vi tok en prat med den kjente amerikanske hudlegen Dr. Bashey. Her er hans beste tips.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med ZO Skin Health.

Gjør som kjendisene i New York og Hollywood

For å virkelig se forandringer i huden må du ta både hudpleie og livsstil på alvor. Og er det to steder i verden hvor dette gjøres til de grader så er det New York og Hollywood. Vi tok en prat med en av verdens ledende hudleger, Dr. Bashey, som jobber som praktiserende hudlege og dermatolog i begge byene, om hvordan man aller best kan ta vare på huden sin, og hva som skal til for å reparere hudskader.

Vær konsekvent

Han har praktisert som hudlege i snart sju år, og har mange pasienter fra Skandinavia.

– Noe av det viktigste du kan gjøre for huden din er å starte så tidlig du kan med en behandlingsplan som du setter opp sammen med hudlegen eller hudpleieren din, forteller Dr. Bashey.

En annen ting som kan få huden i ubalanse er å bruke forskjellige produkter som ikke nødvendigvis passer til akkurat din hud.

– Det er spesielt viktig for personer med skandinavisk hud å bruke riktige produkter. Mange har veldig lys hudfarge og er svært utsatt for aldring og hudkreft. En diagnose- og behandlingsplan må starte tidlig for å forhindre aldring og problemene som følger med det.

ZO Skin Health har en svært vitenskapelig og ingrediens-spesifikk tilnærming når de utvikler produkter.

– De fleste setter sammen et tilfeldig hudpleieprogram basert på magasin-anbefalinger, annonser eller produkter som ser og føles bra ut. Dette tilfeldige programmet er sydd sammen og brukt inkonsekvent, noe som i verste fall kan være skadelig for huden på sikt, forklarer hudlegen.

Dr. Bashey er sertifisert kosmetisk hudlege basert i West Hollywood, Los Angeles. Etter ferdige studier fortsatte han sin praksis sammen med Dr. Obagi i Beverly Hills i nesten fire år. Dr. Bashey har jobbet med ZO Skin Health siden den gang.

– Produktene er laget slik at de utfyller hverandre godt. Når de kombineres med riktige prosedyrer kan vi behandle omtrent enhver medisinsk og kosmetisk hudtilstand, bekrefter han.

Trender

Dr. Bashey kan fortelle om en spennende utvikling i hudpleieindustrien som er mye mer vitenskapelig og evidensbasert.

En annen ting hudlegen er veldig opptatt av, er å knuse myten om at hud bare handler om utsiden.

–ZO Skin Health har jobbet på denne måten i lang tid. Bruk av organiske og naturlige ingredienser er også i tiden. Dette har ZO gjort lenge. På kontoret mitt benytter jeg HD-fotografering for å se på aldring, solflekker, arr og rynker. Dette gjør jeg slik at jeg kan designe et kremprogram basert på denne analysen.

Hvilke endringer kan man gjøre?

– Huden vår er like mye et bevis på intern aldring som ekstern aldring. Den enkleste måten å starte på, er å evaluere livsstilen din.

Ifølge Dr. Bashey kan man se på hudpleie som trening. Husk alltid på at å få en sunn hud er som en maraton, ikke sprint. Den største myten jeg knuser når jeg får pasientene inn i min praksis er å forklare dem at det vil ta tid å få den huden de ønsker seg. Min jobb er å gi dem de riktige forventningene.

– Jeg oppfordrer alle pasientene mine til å ha et balansert kosthold med mye grønnsaker og frukt. Jeg ber pasientene mine om å spise fisk av høy kvalitet og unngå fet mat og sukker. Drikk masse vann og kutt ut alkohol og røyking. Kombinerer du sunn livsstil og riktig mat, sammen med produkter nøye plukket ut for deg og din hud, er det ikke noe som står i veien for at du får drømmehuden, forteller han.

ZO Wrinkle+Texture Repair

Forny huden med potent retinol. Denne kremen bidrar til hudfornyelse, forbedre fine linjer og rynker og gi en jevnere hudtekstur. Som en ekstra bonus får de fleste en flott glød.

NYHET – ZO Growth Factor Eye Serum

ZO Growth Factor Eye Serum kombinerer hurtigvirkende ingredienser med klinisk dokumentert ZO® teknologi for å oppnå ønsket anti-age effekt. Serumet jobber for å redusere linjer, kråketær, hulhet og øke mikrosirkulasjon i øyepartiet.

ZO Firming Serum Accelerated

Dette er en behandling du starter på en ZO klinikk som du fortsetter hjemme med påføring 2 x om dagen i 14 dager. Serumet har dokumentert teknologi og bidrar til å gi en mer definert ansiktskontur.

ZO RETINOL STIMULATION PEEL – AT HOME

Nå som vi er mye hjemme kan det være tid for en hjemmepeel. ZO Radical Night Repair har 1% potent retinol og bidrar til raske resultater, fantastisk glød, jevnere hudtone og anti-age effekt. Peelen kan gjerne gjentas 2-4 ganger i året.

For nærmeste ZO klinikk, se www.hudhelse.com

Powered by Labrador CMS