3 podkaster du bare må høre nå

Foto: Getty Images

Har du fått med deg disse?

Publisert Sist oppdatert

Podkast 2019: Podkast-trenden har slått inn for fult over vårt langstrakte land og det dukker stadig opp nye og spennende norskproduserte podkaster som er verdt å høre på.

Akkurat nå har vi tre favoritter, som både er samfunnsaktuelle, interessante og ikke minst spennende.

Man kan jo stille spørsmålstegn til hvorvidt det er underholdning å høre om historiene til IS-krigere, tidligere KGB-agenter og etterforskningen av en pedofiliring, men disse podkastene er engasjerende og setter søkelys på samfunnsaktuelle temaer. Det er rett og slett skikkelig gode dokumentarer.

Det svarte flagget

Hva får norske menn og kvinner til å ofre alt de eier og har for å reise til Syria og tjene den islamske stat?

Rundt 100 nordmenn reiste inn i krigen i Syria og mange av dem døde der, under det svarte flagget til IS. Men et fåtall av de overlevde - og nå forteller de sine historier.

I denne podkasten skildrer journalist Joachim Førsund et bilde av hvem de er og hva som egentlig skjedde før og etter Syria.

Hele historien - Arne Treholt

I 1984 blir den norske AP-politikeren Arne Treholt arrestert på Gardermoen av politiets overvåkningstjeneste. De har nemlig sterke mistanker om at han operer som hemmelig KGB-agent og at han har lekket graderte dokumenter til Sovjetunionen.

I denne podkasten tar NRK for seg den oppsiktsvekkende Treholt-saken som har preget media i flere tiår.

Podkasten er virkelig spennende fra begynnelse til slutt. The Americans irl.

Hunting Warhead

VG har i samarbeid med CBC Podcasts gått sammen om denne podcasten som tar for seg pedofiliringen som verserer på "the dark web".

I denne podkasten følger vi etterforskningen til en gruppe i politiet og deres forsøk på å finne de pedofile bakmennene.

Podkasten blir tilgjengelig i november, men du kan høre den allerede nå på VG+.

Powered by Labrador CMS