livsstil

Fem fine: Måter å pakke inn julegaver på

Foto: Pernille Haugen

Snart tid for å pakke inn julegaver?

Publisert Sist oppdatert

Nå som julen nærmer seg med stormskritt er det sikkert mange som befinner seg i en slags innspurt når det gjelder julegavene. Og for deg som egentlig ikke har startet, føles denne innspurten kanskje mest som en sprint?

Men har du derimot kommet godt i gang, eller det mest utrolige av alle "julemirakler" – allerede er ferdig med alle gavene, så handler denne saken om det neste steget i prosessen.

Men før vi fortsetter... La oss bare gå tilbake til deg som ikke har handlet julegavene enda; bare kjøp bøker – det er det enkleste å pakke inn uansett. Sånn, da var den krisen løst.

Nå, over til noe av det beste med å gi bort julegaver (bortsett fra gleden over å gi, og alt det der) – å pakke dem inn.

Slik kan du pakke inn julegaver (med det lille ekstra)

Ikke bare lever Radical Broccoli-jentene et slags poetisk og inspirerende Eat Pray Love-liv som fyller Instagram-feeden vår med mening og vakker natur – de har også gitt oss et godt, grønt alternativ til hvordan å pakke inn julegaver på en veldig fin måte.

Med bruk av den gamle, japanske teknikken Furoshiki pakker de inn alle gaver man kjøper i deres nettbutikk med vakre stoffer kjøpt på loppemarked. Disse stoffene kan mottaker av gaven for eksempel bruke til å lage seg en liten lavendelpose, som igjen kan bli til nye små gaver.

Foto: Pernille Haugen

Her finner du en hjelpsom liten tutorial til Furoshiki:

https://www.youtube.com/watch?v=c5wC4ITYvBY

Du kan også bruke tekstil til å pakke inn gavene på den tradisjonelle måten, og gjerne med store strimler av revet stoff som bånd. Så vakkert!

Foto: @froufrouchic

Vi har allerede skrevet om hvordan du kan tørke appelsiner selv, og en av de mange tingene disse kan brukes til er å pynte opp julegavene. Tre dem på et bånd etter du har pakket inn gaven i et fint papir, og gi bort en (delvis hjemmelaget) velduftende julegave.

Foto: Melissa Elmin

Blomster hører julen til, så hvorfor ikke også julegavene? Selv har jeg alltid en bukett tørkede blomster stående som jeg bruker til alt fra bordekking til gaveinnpakning, og som i mellomtiden pynter opp i vinduskarmen på kjøkkenet.

Legg noen små kvister inn under gavebåndet, eller på tvers under sløyfen. Dette gir gaven et personlig og organisk preg.

Foto: Pinterest

I disse dager er det strengt talt nesten like mye trøbbel å kjøpe gavepapir, som en papiravis. Men når det er sagt så fungerer avispapir både som en kilde til nyheter, og til å pakke inn julegaver med, så totalt sett får du mer ut av en avis enn gavepapir.

Siden avispapir er et "grønnere" alternativ til vanlig gavepapir kan du koste på deg et fint bånd. Du kan bruke hyssing og en liten kvist som på bildet, eller et fint bånd som en kontrast til det grove avispapiret. Personlig ville jeg gått for grønt, rosa, eller noe i brunt eller beige.

Foto: Pebble Magazine

Dersom du har skikkelig god tid kan du også male på avispapiret med akvarellmaling – men det er tross alt ikke SÅ lenge til julaften nå. Kanskje greit med litt sånn "first things first"-stemning ...

Powered by Labrador CMS