ELLE DECORATION

Disse fargene vil prege hjemmet framover

Jotun lanserer nytt globalt fargekart for 2024.

Publisert Sist oppdatert

I går lanserte Jotun sitt globale fargekart for 2024, og gjennom det nye fargekartet, som har fått navnet Canvas, oppfordres vi til å hente inspirasjon fra naturen, for deretter å slippe kreativiteten i oss fri, og bruke hjemmet som lerret. 

Fargekartet inneholder totalt 23 vakre og tidløse nyanser,  inkludert introduksjonen av 10 nye farger som er utviklet av Jotuns globale fargesjef Lisbeth Larsen og hennes team. 

Med seg på laget har de også fått med seg den Oslo-baserte duoen Kråvik og D'Orazio til å iscenesette fargene i inspirerende miljøer.

Hele fargekartet er inspirert av naturen – fra øst til vest, og en gjenganger for alt av inspirasjonsbilder er uventede fargekombinasjoner med både ton-i-ton og sammensetninger av varme og kalde, klare og mer grumsete nyanser. 

Med sitt nye fargekart Canvas, minner Jotun oss på hvordan alt passer sammen i naturen, og at alle farger derfor lar seg kombinere – det finnes med andre ord ingen "feil".

Se fargene her:

Vegg: 7685 Subtle Green/Vegg (bak): 7386 Pistachio/Lister: 7686 Mindful Green

Miks sammen kalde og varme, klare og grumsete nyanser av samme farge for en harmonisk og sofistikert ton-i-ton palett.

Vegg: 1632 Rock Sugar/Nisje med hyller: 12075 Soothing Beige

Gå for myke kontraster på detaljer som listverk, dører eller en hylle.

Vegg: 2224 Indi Pink

Kan duse og delikate rosatoner bli arvtager for beige og grått? Perfekt for deg som ønsker en nøytral base, men som kanskje vil utfordre uttrykket noe mer. 

Vegg (øverst): 12075 Soothing Beige/Lister: 1376 Frostrøyk/Vegg: 12290 Antwerp Beige/Vegg (bak): 8583 Earthy Yellow/Dørkarm: 0288 Mexico

Til tross for at det er fem ulike farger i dette rommet, er det fortsatt preget av harmoni og balanse. Ikke vær redd for å male med flere farger i samme rom, og husk at kontrastene også kan være myke.

Vegg: 9918 Klassisk Hvit/Sjenk: 4947 True Blue

Gi rommet a pop of colour med denne deilige blåfargen.

Vegg: Lady Minerals 5081 Fabrikk

I tillegg til 10 nye farger, har Jotun også hentet fram eksisterende nyanser, blant annet Fabrikk, som ble lansert i 1999. Her malt med Lady Minerals, kalkmaling, som gir fargen et vakkert og sobert uttrykk.

De nye fargene er tilgjengelig hos Jotuns leverandører fra og med august 2023.

Powered by Labrador CMS