Blir dette den mest eksklusive vesken i 2019?

Provokasjon fra Dior blir eksklusiv veskekolleksjon.

Publisert Sist oppdatert

Lady Dior: I vår lagde Dior t-skjorter og gensere med teksten "Why are there no great women artists?"

Sitatet er fra feministen og aktivisten Linda Nochlin, og selv om det absolutt ikke er sant (Frida! Georgia! Alma Thomas! Elisabeth Vigee Le Brun! Backer!) provoserte det fram både Instagram-poster og gode salgstall for Dior.

Lady Dior i ny drakt

Denne uken presenterte Maria Grazia Chiuri en ny og svært eksklusiv kolleksjon Dior Lady-vesker.

Den ikoniske Dior-vesken hadde kallenavnet Chouchou. Politikeren og tidligere førstedame i Frankrike, Bernadette Chirac ga en Chouchou til prinsesse Diana da hun var på statsbesøk i Paris i 1995. Siden har vesken blitt en klassiker, som Chanel 2.55 og Fendi baguette, og ble kalt Princesse, før Dior landet på dagens navn; Lady Dior, etter selveste Lady Di.

Maria Grazia Chiuri har fått med seg noen av de viktigste kvinnelige kunstnerne i verden på den nye kolleksjonen, som består av helt spesielle Lady Dior-vesker. Prisene starter på cirka 44.500 norske kroner og de blir tilgjengelige i januar 2019.

Mickalene Thomas

Den afroamerikanske kunstneren er kjent for kunstverk med temaer som rase, kjønn og seksualitet.

Li Shurui

Li er utdannet ved Sichuan Fine Arts Institute og er en av svært få kvinnelige kinesiske kunstnere med jevnlige soloutstillinger. Hun utforsker hvordan lys og rom påvirker følelser.

Haruka Kojin

Kojin er født i Hiroshima i Japan og er mest kjent for kontaktlinse-seriene av installasjoner, som reflekterer alt fra blomster til fjær i gull.

Polly Apfelbaum

Hvis du liker fargerike, geometriske og ganske hallusinatoriske kunstverk, kommer du til å elske Apfelbaum, som kommer fra Pennsylvania og har vært en del av kunstverden siden 1980-tallet.

Pae White

"Kunsten min har forsøkt å undergrave seerens forventede forhold til en dagligdags gjenstand, får dem ut av balanse, oppmuntrer til å se dypere", sier White, som jobber i Los Angeles og anser verkene sine for å være i skjæringspunktet mellom kunst håndverk og arkitektur.

Lee Bul

Bul kommer fra Sør-Kora og lager store skulpturer og installasjoner som fyller hele rom, inspirert av politikk, feminsme og rettferdighet.

Isabel Cornaro

Den franske skulptøren og filmskaperen har vært utstilt på Louvre og jobber i Paris og Geneve.

Olga de Amaral

En abstrakt kunstner fra Colombia. Hun arbeider med metallisk løv og fiber, og jobber fortsatt i en alder av 86 år.

Burçak Bingöl

Den tyrkiske kunstneren lager, blant annet, skulpturer, fotografier og malerier.

Disse 8 ikoniske veskene er det verdt å investere i

Janaina Tschäpe

Tschäpe er født i Tyskland og vokste opp i Brasil. Hun henter inspirasjonen sin fra mulighetene vann gir og de uklare skillene mellom fantasi og symbolisme.

Morgane Tschiember

Fransk skulptør som utforsker interdimensjonale relasjoner og balansen som må eksistere mellom rom, tid og skjønnhet.

Saken er fra elle.com

Denne Dior-vesken ville alle ha i 2018!

Powered by Labrador CMS