Få en frisk start på våren

Slik får du gløden og energien inn i livet ditt igjen.

Publisert Sist oppdatert

KOM I GANG

Visste du at mennesker som er fysisk aktive om morgenen, er mer suksessfulle, energiske og mindre utsatt for depresjon enn andre? Legg yogamatten under senga, og ta deg en deilig 10 minutters strekk hver morgen, få i gang kroppen, vekk sinnet og ha litt alenetid. Dette er rett og slett morgenmagi!

«If you snooze you loose», sies det. Bytt alarmtone til en som faktisk får deg opp og ut av senga. I ELLE-redaksjonen er Feels av Calvin Harris en favoritt. Goood morgen!

DRIKK!

• Start dagen med å drikke et stort glass lunkent vann for å hjelpe kroppen med å rense systemet.

• Ta en aloe vera-shot. Det beskytter mot kald vær, og har samtidig en liten plumpende effekt på huden.

• Drikk Chia Fresca. En teskje honning eller agavesirup, en spiseskje chiafrø og saften fra en halv sitron blandes med en halv desiliter vann. Vent 15 minutter og voilà – superdrinken er klar! Chiafrø inneholder store mengder omega-3, fiber og mineralsalt, og er vår absolutte favoritt-superfood!

SI NEI TIL SUKKER ...

Gjør som Gwyneth Paltrow, og si nei til sukker om morgenen. Jo senere på dagen du introduserer sukker til kroppen, dess mindre sukker vil den ha. Sukker gjør at du lettere legger på deg, og gir deg cellulitter og mer syre i kroppen. Så dropp müslibollen, hvitt brød, søtsaker og usunne fruktjuicer. Tillat deg heller en sjokoladerute eller to med høy kakaoprosent.

... OG JA TIL SALAT

Her er super-salatblandingen skuespiller Jennifer Garner sverger til: Kylling, laks, reker, brun ris eller quinoa, en neve rucola, spinatblader, grønnkål og knuste valnøtter på toppen. Sunt – og godt!

MAGEN –DIN ANDRE HJERNE

Få en magedetox-massasje inspirert av ayurvedisk medisin. En slik massasje hjelper magen å slappe av, og siden magen er senteret for følelser, som for eksempel stress og sinne, resulterer dette i et mindre stresset deg, deilig avspenning og litt bedre fordøyelse.

GLØDENDE HUD

• Gi huden ekstra oksygen ved å velge en fuktighetskrem som forebygger forurensning. Skin Oxygen Cool Gel fra Biotherm inneholder chlorella og alger som har mye klorofyll, og som beskytter huden. Du kan også prøve å lage din egen: Bland kokumsmør og sheasmør med noen dråper helichrysum-olje. Denne blandingen gir deg massevis av glød og god blodsirkulasjon i huden. Påfør i ansiktet, men unngå øyepartiet.

• Gjør som Madonna, og bruk en leiremaske med magnetiske jernpartikler. Masken trekker urenheter og avfallsstoffer ut av huden uten at overhuden blir ødelagt. Prøv for eksempel Chrome Clay Mask fra MDMA eller Magnetight Age-Defier fra Dr Brandt. Hallo, evig vakker, ung hud!

• Bruk et serum med vitamin C, E og furuekstrakt. Dette gir massevis av næring og antioksidanter! Vår favoritt er Liftactive Antioxidant and Anti-Fatigue Cure fra Vichy.

Tips: Slik får du perfekt hud!

ABC

Si vokalene i alfabetet høyt med overdrevne bevegelser gjentatte ganger for å stramme opp og trene musklene på halsen. Smør deg inn med en deilig ansiktskrem og sleng på litt mindfullness samtidig; legg bort telefonen, og gi deg selv en mantra for dagen! Prøv Teck Neck Line Smoother fra Nia.

BOOST

Føl deg bedre ved hjelp av klamath, en blå mikroalge som er søsteren til den grønne spirulinaen. Klamath booster hukommelsen, humøret og konsentrasjonen fordi den inneholder fenetylamin og peptider. Kuren bør tas over flere uker, og består av følgende: To teskjeer klamath, noen mynteblader og en liten dæsj kardemomme blandet med to liter vann.

ADIOS, HOVNE ØYNE

Massér øynene dine med en stålrulle for å kvikke opp cellene i huden, få i gang blodsirkulasjonen og fjerne hevelse rundt øynene. Bonus: Ved å bruke en slik rulle får også øyekremen din maksimal effekt. Et annet hett tips er å legge en teskje i kjøleskapet og bruke den til å massere inn din favorittøyekrem med. Vår favoritt er Sisleÿa L’Intégral Anti-Age Eye and Lip Contour Cream fra Sisley.

Oi: Huden din avslører hva du spiser!

Powered by Labrador CMS