Oppskrift: Klassisk Tiramisu

Slik lager du klassisk tiramisu.

Publisert Sist oppdatert

Venter du gjester? Eller har du kanskje tatt på deg oppgaven med å lage dessert? Vel, da kan denne oppskriften være redningen!

Tiramisu er kanskje noe av det enkleste du kan lage, og jeg har enda tilgode å møte noen som ikke liker det. Det er også en dessert som selv de som ikke liker dessert, ofte liker. Den er enkel å lage, og krever verken heving, steking eller lang tid.

Denne tradisjonsrike italienske desserten er både dekadent og elegant på samme tid. Ikke minst er den lekker å servere, og her finnes det utallige ideér til inspirasjon.

Har du testet denne? Oppskrift på tiramisu med matcha!

Oppskrift: Tiramisu

Dette trenger du:

  • 2 store eggeplommer
  • 90 g/1 dl sukker
  • 500 g mascarpone
  • 1 vaniljestang
  • 4 eggehviter
  • 1 g salt
  • 6 g sukker
  • 3 dl espresso
  • 3 ss Amaretto (kan sløyfes)
  • 24 – 30 Savaiordikjeks (ladyfingers)
  • 15 – 20 g bakekakao
  • Mørk sjokolade som rives over ferdig Tiramisu rett før servering

Slik gjør du:

Lag en espresso (ca 3 dl), og sett denne til avkjøling.

Bland sammen eggeplommer og sukker (1 dl) med hjelp av en håndmikser. Når blandingen har fått en slags kremaktig konsistens har du i Mascarpone og vaniljestang, før du fortsetter å mikse dette sammen. Det er viktig at det blandes godt, men følg nøye med slik at det ikke skiller seg.

Så kan du blande sammen eggehvitene, 6 g sukker og 1 g salt i en annen bolle. Her vil du også trenge håndmikseren, så sørg for å skylle den godt før du begynner, slik at denne er helt ren. Her er målet å oppnå en konsistens som er slik at du kan snu bollen opp ned, uten at det renner ut. Først da er det klart.

Så skal innholdet i de to bollene, eggehvitene og mascarpone/eggeplomme-blandingen, blandes sammen. Bruk gjerne en sleiv eller slikkepott og bland det sammen i rolige, seige bevegelser – tenk luftig!

Nå kan du finne frem formen eller fatet du ønsker å legge opp selve tiramisuen i, samt Savaoirdikjeksen. Dersom du vil bruke Amaretto i oppskriften kan du ta 3 ss av den i espressoen nå.

TIPS! Du kan også følge samme fremgangsmåte dersom du vil lage tiramisu i små porsjonsglass.

Deretter dypper du én og én kjeks i espresso/Amaretto-blandingen. De absorberer veske veldig raskt, så her gjelder det å "duppe dem" raskt på hver side. Legg kjeksen utover fatet. Når hele fatet er dekket av ett lag med kjeks, kan du legge på første lag med kremen. Deretter dypper du en ny runde med kjeks, legger dem utover fatet, før du legger et nytt lag med krem.

Nå er du snart i mål! Sett hele desserten til avkjøling i kjøleskapet, enten et par timer eller over natten. Rett før servering drysser du over bakekakao gjennom en sikt, og river opp litt sjokolade som du topper det hele med – et voila – Du har laget en fabelaktig dessert!

Powered by Labrador CMS