mote

Denne buksen er kanskje hat-elsk – men den er hot igjen nå

Danske Emili Sindlev i capribukse under New York Fashion Week tidligere denne måneden.

- Antrekket blir mer spennende.

Publisert

Ikke helt bukser, men langt fra shorts – den famøse capribuksen er tilbake i trendbildet. Det er noe med buksen som er en anelse hat-elsk - er den egentlig kledelig? - men likevel er det ikke vanskelig å finne en drøss med eksempler på stilstjerner som rocker looken. 

I løpet av serien Sex & The City, viste Sarah Jessica som Carrie Bradshaw i alle fall flere kule capri-antrekk. Henne vil vi channel utover våren og sommeren - og vi er ikke alene om det.

- Gir det lille ekstra

ELLEs moteredaktør Caroline Skjelbred har omfavnet buksens comeback. Allerede i fjor.

- Dette er en trend jeg håper mange vil prøve ut denne våren! Jeg elsker capribuksen, og er såpass gammel at jeg har opplevd forrige store trendbølge med denne buksen også - i perioden late 90s-early 2000s, sier hun.

- I fjor kjøpte jeg en caprileggings på H&M og dette ble min go-to helgelook - og reiseatrekk, innrømmer hun.

Skjelbred slår et slag for svarte caprileggings stylet med ballerinas fra Chanel og en enkel, hvit, løs skjorte over. 

- Antrekket blir med ett mer spennende når det er capribukser med, mener hun. 

Til tross for at noen er ivrige på å avskrive buksen, mener Skjelbred det er nok av antrekksinspirasjon å finne. Og du kan finne akkurat den varianten av capribuksen som du liker best.

- Buksen kan ende rett under kneet eller mitt på leggen, ut fra hva slags look man ønsker og kler. Men ofte er det lettere å gå med en som er litt lengere på leggen og har en splittdetalj, tipser Skjelbred.

- Hvis du husker filmen The Talented Mr Ripley er det mye fantatisk 50-tallsmote her, og karakteren som Gwyneth Paltrow spiller har mange fine antrekk med capribukser, trekker hun fram.

ELLEs moteredaktør håper vi får se mye av capribuksen fremover.

Og når vi først beveger oss bakover på motetidslinjen, er det verdt å nevne at også Marilyn Monroe, Audrey Hepburn og Brigitte Bardot gikk mye med capribuksen.

- Stylet med en stripete topp eller en kardigan, kan man lett oppnå en nostalgisk look. For en litt moderne 90s vibe kan man se etter de med litt mer sporty tekstiler, tipser hun. 

- Style den med alt fra ballerinas til sandaler med kitten heels. Sleng en lang trench eller blazer over -og da har du en superfin spinn på en vårlig og trendy look! legger hun til.

Øverst på ønskelisten denne våren, er en leopardmønstret capribukse fra merket Rouje av franske Jeanne Dammas, forteller hun.

- Denne gir det lille ekstra til en look som ellers kan bestå av bare en hvit -T-skjorte og gullørdeobber, tipser Skjelbred.

Paljettcapribukser sett på Liv Walters i London.

Google-søkene øker

Det er ikke bare på grunn av en rekke kjente profiler iført capri, som Emili Sindlev, Alexa Chung og Julia Fox, som får oss til å være trygge på at buksen kommer til å være overalt til våren og sommeren. Det er heller ikke bare runwayen som har overbevist oss, selv om blant annet Jacquemus har vist buksen - det er nemlig generelt større interesse for plagget. Google avslører oss.

Ifølge den britiske motesøkplatformen Lyst, er tallene for googlesøk etter både "capri pants" og "pedal pants", som det også kalles, i stigende form. "Capri pants" hadde en økning på +41 prosent i fjor sommer. 

Det betyr kanskje at vi alle er på leting etter stylinginspirasjon for disse buksene? Say less.

Slimfit capribukse i et chic sett, fra gatemoten under NYFW.

En suit eller et sett med capribukse er elegant og chic, men også et statement. Sammen med stiletthæler, kan capribuksen bli superfeminin og gi den etterlengtede legs for days-effekten.

Capribuksen har også noe avslappet, effortless og lekent over seg - som her på Carrie Bradshaw. Det åpner opp for mange stylingmuligheter. 

Capribukse i denim med knappedetaljer fra Filippa K, kr 1467 hos Zalando.
Biker chic à la capri, sett på Hanna Stefansson under moteuken i København.

Den klassiske, sorte capribuksen er en fin garderobe-staple. Den kan enkelt styles i de mer sporty baner, med et par sneakers, eller mer edgy, til en oversize skinnjakke eller blazer. 

Og når det er sagt: capribuksen er en fresh måte å gi dagens skovalg nok av oppmerksomhet.

Klassiske,capribukser fra Zara, kr 799.
Hvite capribukser fra Esprit, kr 579 hos Zalando.

Samtidig finner vi lett eksempler hvor capribuksen styles på en langt mer leken eller vågal måte, noe som lar den få ta langt større plass i antrekket. It-jente Alexa Chung i en leopardmønstret capri er definitivt noe som inspirerer.

Julia Fox, som virkelig får mye oppmerksomhet for street style-antrekkene sine, gikk for en sprek capribukse og et fargekoordinert antrekk for en kveld ute i Miami i begynnelsen av året.

(Capri)buksen stod i sentrum i dette antrekket på Julia Fox.

Les også: Vårens fineste solbriller

Powered by Labrador CMS