Ukens rom: En scandi-inspirert spisestue

Mens vi venter på Godot (og middagsgjester) innreder vi en lun og skandinavisk spisestue.

Publisert Sist oppdatert

Spisestue: En ultimat luksus, og helt der oppe på ønskelisten med badekar og hage. Tanken på samle mennesker rundt et bord, dekket med omtanke, og bare sitte der i timesvis med god mat, mens man løser verdensproblemer – finnes det egentlig noe bedre?

Nå er det strengt talt en liten stund siden vi kunne samle mange rundt et spisebord, men enn så lenge er det lov å drømme. En spisestue skal først og fremst være lun og behagelig. Et sted for lave skuldre, komfort og hygge.

Denne gangen er inspirasjonen hentet fra det skandinaviske uttrykket, med rene materialer som treverk og lin mot rustikke kontraster som råkanter, keramikk, glass og stål.

En scandi-inspirert spisestue

Dette spisebordet fra danske Gubi er passe nostalgisk, passe moderne – og derfor helt perfekt! Det finnes både i langbord og i en rund variant, slik at det kan passe mange ulike hjem. Du kan også velge mellom Sort Eik, Eik og Valnøtt.

Spisebord 120x230, 22 795,-

Spisebord 120cm, 13 145,-

Dersom du har et spisebord med en vakker overflate er det synd å dekke det til med en duk, men disse spisebrikkene i lin skaper en fin kontrast mot det mørke treverket. Jeg elsker råkanten!

Bordbrikke 40x50, 499,-

Knyt linserviettene i en avslappet knute.

Linservietter 4-pk, 399,-

Denne stolen trenger ingen introduksjon – den taler for seg selv ! Den finnes i sort og oljet Eik, i tillegg til denne i Valnøtt. Igjen – valnøtt!

Stol, fra 7045,-

Kniv og gaffel

Dette bestikket er kanskje det fineste jeg vet om som et all around-bestikk, og jeg er allerede i gang med å spare del for del. Det gir meg litt Bistro-vibber, med sitt rustikke uttrykk, og det passer like godt til frokost som til middag.

Bestikk fra 169,-

Lag på lag i keramikk

Jeg liker å mikse serviser for et mer personlig uttrykk – som her, med servise fra Serax og ON – fra middagstallerken til en eventuell dessert-skål, eller noe å servere forrett i. Når du mikser ulik keramikk kan det nesten ikke gå galt, da uttrykket i seg selv er rustikk, og kler en litt eklektisk styling. Men du kan også mikse ulike serviser i print og farger – husk at de vakreste bordene ofte er dem som oser av personlighet, og bordekkingen skal reflektere vertskapet.

Tallerken 27cm, 250,-

Tallerken 22cm, 299,-

Skål, 99,-

Et glass til?

Ultima Thule-serien fra Iittala er en skikkelig klassiker som mange har et elsk-hat forhold til – personlig elsker jeg dem! De er både dekorative, gode på størrelse og er superfine å servere dessert i!

Glass 2-pk, 479,- (annonse)

Alternativt er Ripple-serien fra Ferm Living superfine! Her finner du både vinglass, vannglass, karaffel og cocktail-glass i samme serie.

Vinglass 2-pk, 425,- (annonse)

Jeg dekker alltid bordet med flere små, lave vaser, slik at alle får god oversikt og kan se hverandre over all dekor og mat. Disse små vasene fra Serax finnes i 8cm og 10cm og er helt nydelige med alt fra peoner til markblomster. Dessuten passer de helt perfekt med...

Vase, fra 79,-

Disse oljelampene, som også finnes i ulike størrelser – 9cm, 11c, og 13cm. De er som skapt for å stå sammen med vasene fra Serax! Kombinasjonen er både stemningsfull og delikat, og krever null kreativitet – det blir like fint, hver gang!

Oljelampe, fra 299,- (annonse)

Bordet dekket og klart, og da gjenstår bare maten – og gjestene!

Powered by Labrador CMS