De profesjonelle: Trine Jacobsen

Trine Jacobsen har en spennende hverdag innen PR. Les mer om hennes karriere her.

Publisert Sist oppdatert
Trine Jacobsen er PR og prosjektmanager i Little Big Sister som er et PR- og managementbyrå for norske artister.
– Jeg har jobbet i Little Big Sister siden selskapet ble opprettet av min gode venn og kollega Silje Larsen Borgan i 2015.

Jobber med store artister

De er et manage­ment, PR-­byrå og nå også label (Little Big Music), som jobber med et fint knippe norske artister – Karpe, Cezinando, Emilie Nicolas, Gabrielle, Marit Larsen, Emma Steinbakken, Sval og ISÁK.
– Kort for­talt er jobben min å bidra til at det er orden og flyt i disse artistlivene til enhver tid. At prosjektene drives framover, at musikken kommer ut når den skal og at karrierene forvaltes på bærekraftig vis. Det innebærer smått og stort. Kjappe umiddelbare avgjørelser og langsiktige strategier og planer. Det som rører seg i kulissene.

Hva er dine beste karriereråd?

  • Ikke bruk masse energi på å snakke om hvor mye du har å gjøre. Jobb deg gjennom det i stedet. Sett i gang!
  • Organiser gjøremålene i oversiktlige to do-lister hver dag, stryk ut etter hvert som ting blir gjort. Godt for hodet og oversikten.
  • Få unna de viktigste og vanskeligste oppgavene tidlig på dagen!
  • Still spørsmål og søk råd.
  • Vær hyggelig og raus mot folk.

Variasjon

Trine trenger en variert arbeidshverdag for å trives.
– Jeg liker å job­be langsiktig og strategisk, men setter samtidig stor pris på de delmålene vi når underveis. De kjappe vendingene, det høye tempoet og seierne på veien.
Dagene består av mye van­lig kontortid med møter og bemanning av innboks...
– Men så dukker det brått opp ting som gjør at vi må slippe det vi har i hen­dene og kaste oss rundt.
Hun er glad i denne dynamikken.
– Man må være en fikser i det små, men samtidig se de store linjene. Når alle kabalene til slutt går opp og man hører låta på radioen for første gang, ser det danses til den på byen eller opplever stemnin­gen på den konserten det har blitt jobbet så hardt med – ingen­ ting er mer magisk enn de øyeblikkene.

Ambisiøs

Trine beskriver seg selv som ambisiøs.
– Jeg er absolutt ambisiøs – på vegne av prosjektene jeg er så heldig å få jobbe med, på vegne av de to selskapene i Little Big­ familien og på vegne av meg selv. – Jeg jobber heldigvis i et selskap jeg føler veldig eierskap til, og som er rigget for mye ambisjon. Jeg har derfor ikke behov for å søke meg videre eller til andre plasser for å leve ut de drømmene jeg måtte ha, det er rom for dem her. Det er veldig fint. Det gir ro.
Hun liker utfordringer...
– Jeg støter på utfordringer hele tiden. Heldigvis. Da vi startet opp i 2015, hadde jeg jo aldri jobbet i denne bransjen før. Vi var da to styk­ker, og hadde fått et ganske ambisiøst prosjekt å bryne oss på med lanseringen av Karpes Heisann Montebello. Det betød at jeg måtte lære meg å navigere i dette nye bransjelandskapet i lyntempo.

Læremester

– Silje var heldigvis svært rutinert, og var (og er) en helt rå læremes­ter og inspirator. En svært tøff og tillitsfull en, for hun inkluderte meg i det meste allerede da. – Å håndtere alt ansvaret og den tilliten hun viste meg da, det tror jeg må ha vært den største utfordringen jeg har møtt på i karrieren. Samtidig var det den desidert største vel­signelsen. Man lærer seg det man må. Man finner ut av det. Det har gjort meg mye tøffere i møte med utfordringene som har kommet min vei siden. – Det var vel langt på vei Silje Larsen Borgan som fant ut av karrieren min for meg, da hun startet Little Big Sister, forteller Trine.

Brukte tid

Hun er nemlig ikke en sånn type som bestemte hva hun skulle bli før hun begynte i første klasse...
– Etter videregående begynte jeg derfor bare å studere – utviklingsstudier, antropologi, litteraturvitenskap og journalistikk.
Hun brukte mye tid på skolebenken.
– Det gjorde meg klok på mye, men ikke på hva som var en fornuftig vei ut i arbeidsliv­et. Jeg jobbet en stund som frilans­ journalist, men da Silje spurte om jeg ville begynne å jobbe sammen med henne, var jeg overhodet ikke i tvil.
Og det angrer hun ikke på.
– Jeg har ikke angret et sekund, for NÅ vet jeg hva jeg ville bli. Dette. At Little Big­-familien stadig består og sakte, men sikkert vokser seg større, det er innmari stas.

Krevende jobb

– Jobben er absolutt ganske krevende og altoppslukende til tider, og det betyr nok at skillet mellom jobbliv og privatliv i mitt tilfelle har blitt litt visket ut. Jeg jobber sammen med noen av mine aller beste venner i en veldig sosial jobb, tar absolutt med meg jobben hjem og har ikke noe imot litt kvelds­ og helgejobbing.
Samboeren er attpåtil musikkprodusent...
– Samboeren opererer med omtrent samme innstilling til sitt arbeid. Alle de kreative folka og artistene jeg jobber med gjør meg glad på jobb. For en gjeng, og for noen vanvittige ambisjoner og ideer de har. Alle mål som nås gjør meg glad, det samme gjør nye planer som får det til å kile i magen, sier Trine.

Når jobben gjør deg glad

– Det er alltid noe å glede seg til, det er liksom sånn med musikk. Låtene, konsertene og alle opp­levelsene. Det er så avgjort til å bli glad av.
Powered by Labrador CMS