De profesjonelle: Stine Foss

Foto: Aleksander Braun

– Alt starter med en drøm, som kan skape ny utvikling og framtidstro.

Publisert Sist oppdatert

Stine Foss: Siden 2001 har Stine Foss, gjennom sin rolle som partner og CFO i investeringsselskapet Northzone, sett gründerbedrifter vokse fra gode idéer og vilje til vellykkede selskap som står sterkt på egne ben.

Etter 18 år i samme selskap, og utallige suksesshistorier på samvittigheten har Stine erfart den virkelige verdien av drømmer.

Stine Foss: Star for Life

I 2018 ble Northzone’s sponsorat av Star for Life realisert gjennom Mduku School i Sør-Afrika. Stine var tilstede sammen med sin mann, Jørgen Klafstad, for å åpne skolen på vegne av Northzone. Opplevelsen i Sør-Afrika gjorde sterkt inntrykk på både Stine og Jørgen. Hva er Star for Life? «A future in which young people are empowered to realize their dreams as responsible members of a caring community.» Star for Life er i dag en uavhengig stiftelse som er engasjert ved 130 skoler i Sør-Afrika og Namibia. Star for Life jobber innenfor eksisterende skolesystem og struktur med sine egne lærerressurser, verktøy og programmer som finansieres av midler som løpende samles inn. Hovedmålet i arbeidet er å styrke ungdoms selvfølelse, inspirere dem til å våge å drømme og støtte dem i viljen for å skape positiv forandring over tid. Over 300.000 elever har deltatt i programmene. I tillegg er Star for Life engasjert i 30 svenske skoler. Stine og Jørgen bestemte seg raskt for at dette var et prosjekt de ikke kunne la bli med bare opplevelsen. Jørgens bakgrunn er fra media- og kommunikasjonsbransjen, og sammen begynte de arbeidet med å etablere Star for Life i Norge. Allerede i mars (2019) ble stiftelsen Star for Life Norge opprettet. Stine kombinerer nå dette arbeidet med stillingen i Northzone, noe som resulterer i en hverdag med mange gjøremål. – Jeg er opptatt av «first things first», og det har fungert godt. Det å strekke seg litt ekstra hver dag er også viktig, selv om jeg mener at li- vet bør bestå av mer enn jobb for å oppnå gode resultater. De har allerede fått tildelt tre skoler av de sør-afrikanske skolemyndighetene hvor de, med hjelp av norske partnere, skal implementere Star for Life-programmet. Den ene skolen har allerede fått en skolepartner gjennom Nordea Private Banking. Programmets målsetninger går ut på å forbedre studiekvali- teten, øke faglige prestasjoner, bedre helseforståelse, styrke elevenes selvfølelse og implementere verktøy og personlig oppfølging for å kunne ta gode livsvalg. For Stine handler det også om å gi de unge elevene en mulighet til å drømme, til tross for et utgangspunkt i livet hvor hovedfokuset har vært å overleve. – Vi kommer ikke særlig langt uten drømmer, eller faktisk å kunne gi drømmer en sjanse. Alt starter med en drøm, som kan skape ny utvikling og framtidstro. Enten det er for selskaper, i samfunnet, for deg selv eller andre. Mental helse er grunnleggende i utvikling. – Mye av det Star for Life jobber for handler om å gi elevene riktig verktøy og muligheter i livet: En økt selvfølelse og bedre fremtidstro. Vi ser at effektene ved skolene som møter våre coacher og programmer er svært gode. Spesielt når det gjelder å forbedre studiekvaliteten, øke faglige prestasjoner og bedre sin egen helseforståelse. Dersom du ønsker å støtte Star for Life finnes det ulike alternativer både som gruppe, bedrift eller privatperson. Les mer på starforlife.org
Powered by Labrador CMS