Daycation på The Well

Har du ikke vært på The Well enda? Her er alt du må vite om spaet.

Publisert Sist oppdatert

The Well er ett av våre favorittsteder i Oslo, og en tur på The Well føles ut som en miniferie i hverdagen.

Men må man være naken? Hvordan kommer man seg dit? Og kan man virkelig ikke ha på seg sitt eget badetøy der? Her får du svaret på alt du lurer på om The Well.

Sett nye ELLE? Bli abonnent her!

– MÅ MAN VÆRE NAKEN PÅ THE WELL?!

The Well er et stort spaanlegg på Kolbotn, 15 minutter fra Oslo sentrum. Det er aldersgrense 18 år.

Du kan kjøre selv og parkere utenfor spaet gratis (stor plass) eller ta The Well-bussen som går fra Oslo Plaza.

Og spørsmålet alle lurer på, og som kanskje er grunnen til at mange ikke har tatt turen enda... Må du være naken på The Well?

– Nei. Du må faktisk ikke det.

Etter en lang og fin Oslo-sommer har jeg ikke vært på noen «sydenferie» i år. Med det fine været som har vært, har jeg ikke hatt behov for det heller... Men jeg kjenner at det skal bli helt fantastisk å tilbringe en hel dag ved bassengkanten.

Jeg sjekker inn i resepsjonen i 12-tiden og kjøper badedrakten. Den er kledelig, praktisk og tørker superfort mellom badeturene mine.

På The Well kan du være naken, men du kan også ha på badetøy, men det må være badetøyet fra The Well. De selger badedrakt og to typer bikinier, og en speedo og badeshorts til menn fra 98 kroner. Badetøyet tar du med deg hjem og bruker igjen ved neste besøk.

Det er valgfritt å ha på badetøy i bassengene innendørs, men i saunaene kan man ikke ha badetøy, men du kan fint dekke deg til med et peshtemal (bomullsklede som du får kjøpt på The Well). Det gjør jeg. Jeg skulle ønske at jeg var så fri og selvsikkert at jeg turte å gå naken, men det er bare ikke meg. Kanskje neste gang? Og at andre går nakne, gjør meg ingenting. Det er ikke påtrengende og faktisk mye mer naturlig enn jeg hadde trodd.

Men hver tirsdag er det påbudt med badetøy på hele spaet for alle.

MOBILFRI SONE #ANGST

Det er tre typer inngangsbilletter: heldags, kveldsbad og 4-timer. De har også klippekort. Jeg kjører på med heldags, får et armbånd, som jeg skal bruke når jeg skal betale for mat og drikke i restauranten eller kiosken, så slipper jeg drasse på kort og cash inne.

Jeg skifter i garderoben og tar med meg den store, digge badekåpa, det ene håndkledet, sarongen og badedrakten inn i dusjen. Der er det herlig dusjsåpe, ansiktsrens, sjampo og balsam, så det hadde jeg ikke trengt å ta med. Og mobiltelefonen blir igjen i skapet. The Well er mobilfri sone! #panikk #angst

Det var litt uvant i starten. Jeg ville jo helst ta bilde av drinken og boka mi ved bassengkanten, den digge lunsjen og kanskje en liten selfie og poste på Instagram... Men etter en kort stund slapper jeg av og har glemt mobilen. Og det er helt fantastisk!

Jeg tar et bad i det store bassenget inne før jeg går til spaavdelingen for behandling. Jeg er så heldig at jeg skal få teste en av The Wells signaturbehandlinger, The Well Balanced. 50 minutter massasje for hele kroppen. Etter en stressende uke, er dette akkurat det jeg trenger! Jeg føler meg avslappet og nesten som et nytt menneske.

THE WELL SUMMER CLUB

Resten av dagen ligger jeg ute på en solseng, leser bok, nyeste ELLE og tar meg en dupp i bassenget. I hele sommer har de hatt The Well Summer Club – en helt rå beach club med oppvarmet utendørs basseng, boblebad, uteservering, solsenger. Det er som å være i syden, bare at det er i Oslo! Det er bare å glede seg til de åpner summer loungen igjen neste år.

Jeg spiser en fresh avokadosandwich i restauranten med et glass bobler og koser meg. At jeg er 15 minutter hjemmefra er helt fjernt. Det føles ut som om jeg er på ferie.

Jeg tar meg en tur inn i noen av saunaene og blir med på et organisert klangbad i varmekulpen med instruktør som spiller i en gongong, mens jeg ligger å flyter på overflaten. Så avslappende og herlig! Og avslutter dagen med The Well-skrubb som er en felles skrubbe-session i Krystallbadet. Huden blir silkemyk og jeg er helt salig!

Etter en lang dusj og 7 timer på The Well er det på tide å komme seg ut til virkeligheten igjen. 12 mailer, 4 ubesvarte anrop, 7 snaps, 1 sms, 3 meldinger på messenger og en milelang feed på Instagram og Instastory venter i skapet. Det får vente til i morgen. I dag er jeg jo på «daycation» i syden. Jeg mener Kolbotn.

Vi gjør oppmerksomme på at opphold og behandling på The Well var sponset.

Mer skjønnhet og velvære fra ELLE.no:

Slik holder Bella Hadid seg vakker

Alt du må vite om selvbruning

Powered by Labrador CMS