Androgyn inspirasjon

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Slik får du den kule stilen som har regjert gjennom mage tiår...

Publisert Sist oppdatert
Hans eller hennes – hvem bryr seg?

Stjernepar som Mick Jagger og Marianne Faithfull, Keith Richards og Anita Pallenberg, John Lennon og Yoko Ono, Kate Moss og Pete Doherty har delt garderobe.

Vi har latt oss inspirere av stjerner, som Demi Moore, David Bowie, Harry Styles og Cole Sprouse, som alle er kjent for en androgyn og unisex-stil.
Inspirasjon

Freddie Mercury i Queen visket ut linjene mellom hva som var feminint og hva som var maskulint, med sine flamboyante og tettsittende antrekk.Demi Moore var en av 80-tallets ikoniske it- jenter, og var ofte å se i en såkalt tomboy-stil med oversized jakker, T-skjorter og bukser.Diane Keaton gjorde dress med skjorte og slips-stilen til allemannseie i filmen Annie Hall (som hun vant Oscar for). Her fra Oscarutdelingen i 1976.Kongen av androgyn stil, David Bowie, skapte mote- historie med sine sceneantrekk som alteregoet Ziggy Stardust, og kledde seg ofte i antrekk med et feminint preg.Ikonet Marlene Dietrich skapte mildt sagt overskrifter da hun opptrådte kledd i en herresmoking, og attpåtil kysset en kvinne, i filmen Morocco i 1930. Dietrich kledde seg ofte i skreddersydde dresser og var en mester i å manipulere imaget sitt, selv om hun påstod at hun ikke var interessert i mote. Som hun selv sa: «I dress for the image. Not for myself, not for the public, not for fashion, not for men.»Harry Styles er kjent for å flørte med sin feminine side i klesstilen, og er ofte å se i bluser, blonder, perlekjeder og høyhælte sko.Fotograf og Hollywood-kjekkas Cole Sprouse i en look vi er misunnelig på: Nydelig hvit silkebluse under en hvit smokingjakke.
Slik får du stilen

Sommerens heteste look finner du i klesskapet til faren eller typen din (hvis du er heldig).Vest fra COS, 590,- Skjorte fra Holzweiler, 700,- Trench fra Hugo, 4.900,- Bukse fra Munthe/miinto.no, 1.425,- Skjerf fra Burberry, 1.700,- Boots fra Jimmi Choo, 11.500,- Solbriller fra H&M, 199,-
Hans eller hennes – hvem bryr seg? Stjernepar som Mick Jagger og Marianne Faithfull, Keith Richards og Anita Pallenberg, John Lennon og Yoko Ono, Kate Moss og Pete Doherty har delt garderobe. Vi har latt oss inspirere av stjerner, som Demi Moore, David Bowie, Harry Styles og Cole Sprouse, som alle er kjent for en androgyn og unisex-stil. Inspirasjon Freddie Mercury i Queen visket ut linjene mellom hva som var feminint og hva som var maskulint, med sine flamboyante og tettsittende antrekk. Demi Moore var en av 80-tallets ikoniske it- jenter, og var ofte å se i en såkalt tomboy-stil med oversized jakker, T-skjorter og bukser. Diane Keaton gjorde dress med skjorte og slips-stilen til allemannseie i filmen Annie Hall (som hun vant Oscar for). Her fra Oscarutdelingen i 1976. Kongen av androgyn stil, David Bowie, skapte mote- historie med sine sceneantrekk som alteregoet Ziggy Stardust, og kledde seg ofte i antrekk med et feminint preg. Ikonet Marlene Dietrich skapte mildt sagt overskrifter da hun opptrådte kledd i en herresmoking, og attpåtil kysset en kvinne, i filmen Morocco i 1930. Dietrich kledde seg ofte i skreddersydde dresser og var en mester i å manipulere imaget sitt, selv om hun påstod at hun ikke var interessert i mote. Som hun selv sa: «I dress for the image. Not for myself, not for the public, not for fashion, not for men.» Harry Styles er kjent for å flørte med sin feminine side i klesstilen, og er ofte å se i bluser, blonder, perlekjeder og høyhælte sko. Fotograf og Hollywood-kjekkas Cole Sprouse i en look vi er misunnelig på: Nydelig hvit silkebluse under en hvit smokingjakke. Slik får du stilen Sommerens heteste look finner du i klesskapet til faren eller typen din (hvis du er heldig). Vest fra COS, 590,- Skjorte fra Holzweiler, 700,- Trench fra Hugo, 4.900,- Bukse fra Munthe/miinto.no, 1.425,- Skjerf fra Burberry, 1.700,- Boots fra Jimmi Choo, 11.500,- Solbriller fra H&M, 199,-
Powered by Labrador CMS