På ønskelista – The Twisted Love Band

Smykkemerket vi i ELLE-redaksjonen sverger til!

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Ole Lynggaard Copenhagen

Vi i ELLE-redaksjonen ELSKER det danske smykkemerket Ole Lynggaard Copenhagen, og var så heldige å få bære noen helt fantastiske og unike smykker som står høyt på ønskelista under ELLE-gallaen 2022, blant annet den nye Twisted Love Band-ørepynten.

Møt designeren bak Ole Lynggaard Copenhagen

The Love Band-smykkeserien er skapt av designer og creative director Charlotte Lynggaard. Vi tok en prat med henne om det nye tilskuddet i kolleksjonen, juleforberedelser, samt om hvor hun finner inspirasjon og hva hennes beste Københavntips er.

Hva var tanken bak designet til det nyeste tilskuddet i kolleksjonen – The Twisted Love Band?

– Når jeg designer noe nytt tar jeg alltid utgangspunkt i noe jeg selv vil bruke. Jeg har en hverdag som krever at smykkene skal fungere, de skal være praktiske. Jeg liker også å skifte stil – noen ganger vil jeg være mer bohemsk, andre ganger mer stram, mer elegant. Jeg liker godt formen på øredobbene og at de forvandler seg i ulike vinkler.

Det er over tre år siden jeg satt med en liten boks med tråder i og lekte med dem – plutselig formet trådene seg til en vakker form som jeg tok vare på. Trådformen har ligget på skrivebordet mitt hele denne tiden, og jeg har alltid tenkt at det kunne bli et vakkert smykke, besatt med mange små diamanter som følger formen som en skulptur. Dette er faktisk en ørepynt jeg har brukt utrolig lang tid på å lande.

Da du designet øredobbene var de ment som et par?

– De andre Love Bandsene jeg har laget tidligere er større og de synes jeg fungerer best som solo-ørepynt. Men personlig synes jeg denne versjonen av Twisted Love Band-øredobbene funker best som et par, det er en fin symmetri som et sett.

Hvor henter du inspirasjon fra?

Den kan komme fra så mange steder! Jeg blir alltid veldig inspirert av andre kvinner. Det kan være kvinner jeg omgir meg med, eller glimt fra et foto eller fra en gammel bok. Jeg er inspirert av hvordan kvinner bærer smykker, hvordan de lever. Jeg liker godt å ha ting i hendene mine, å kjenne på dem, formgi og modellere – jeg er jo gullsmed. Mange designer digitalt i dag, men det gjør ikke jeg. Jeg er nødt til å ha det i hendene mine.

Vi har et fantastisk samarbeid på huset, vi samarbeider godt rundt en form. Mange ganger er disse designprosessene utrolig lange, det kan ta år før man får fram noe. Vi bruker både gamle og nye teknikker sammen, men jeg elsker når det er ekte håndverk, at det er lagt kjærlighet i det.

Hvem er den typiske Ole Lynggaard-kvinnen?

Jeg synes ikke det er bare én typisk Ole Lynggaard-kvinne. Når jeg ser hvilke kunder som kommer inn i butikkene våre så er hun helt åpen - hun kan være meget klassisk, hun kan være helt frika og bohemsk, hun kan være en businesskvinne. Jeg elsker det at vi henvender oss til mange forskjellige kvinner, og ikke bare én type. Det de har til felles er at de har en forkjærlighet for godt håndverk og at smykkene de kjøper har lang levetid.

Har du noen tips når det gjelder smykker nå som festsesongen er her?

Lytt til deg selv og kjenner etter hva du føler deg komfortabel i. Jeg synes smykker er utrolig personlig – de skal liksom bli en del av deg. Smykker forteller en historie. Det er viktig å tenke på når du kjøper smykker, at de skal kunne brukes både til hverdags og fest. Det er viktig å kunne være seg selv, at man kan være individuell og personlig med smykkene man velger. For meg er det en trygghet med smykker som jeg vet vil vare i mange, mange år, og som jeg kan bygge videre på. Eksempelvis i dag har jeg på små diamantøredobber med ulike anheng; et evil eye og et par korallfargede lepper. Til kvelden kan jeg henge på noe ekstra om jeg ønsker det.

Får du tid til å nyte førjulstiden?

Familien er utrolig viktig for meg, samtidig som jeg elsker å jobbe. Det er viktig å finne balansen. Selvom barna mine er voksne, mellom 22 og 26 år, ønsker jeg fortsatt å skape et julehjem. Det er fint å samle alle når det er jul, og sette opp litt mer julepynt hver dag.

Hva er ditt aller beste København-tips?

Det er veldig hyggelig å ta en sykkeltaxi og kjøre rundt i byen, se alle de små julebodene som er satt opp, og se hvor fint butikkene har pyntet til jul. Å kjøre innom botanisk hage og Tivoli. Jeg pleier å gjøre det selv, det er en god måte å komme seg rundt på og se byen. Og selvfølgelig må du ta en tur innom en av våre butikker, hvor vi i juletiden serverer epleskiver til de besøkende.

ELLE-redaksjonens favoritter fra Ole Lynggaard

BoHo-ring large i 18 karat gull med rutilkvarts og diamanter.

Twisted love bands ørepynt i 18 karat gull med diamanter.

Powered by Labrador CMS