Månedens investeringstips: November

Månedens tips kommer fra Cecilie Tvetenstrand, spesialist på investeringer og pensjon i Danske Bank.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Danske Bank.

Hver måned får du et hett investeringstips i ELLE. I tillegg kan du lese masse bra om penger og investeringer under fanen ELLE Invest her på elle.no.

Hva skal du leve av som pensjonist?

Å ha nok å rutte med som pensjonist er noe vi alle ønsker oss, men tenker lite på. Det er jo så lenge til! For de fleste av oss vil det kreve noen aktive grep allerede i dag, men det er enklere enn du tror!

Unge i dag vil få rundt 230 000 kroner fra staten som pensjonister, og det er kun dersom du jobber fulltid gjennom hele arbeidslivet. Dette sammen med det du får fra arbeidsgiver utgjør pensjonen din. Hva man får fra arbeidsgiver kan variere veldig. Men mange kan regne med en halvering eller mer av lønnen sin i samlet pensjon. Det blir det jo ikke shopping og champagne av!

Ønsker du å bruke tiden din på reiser, opplevelser og rett og slett å nyte livet når du blir pensjonist – ja, da er du helt avhengig av å spare opp penger selv. Heldigvis er det ikke store beløp som skal til om du sparer smart og starter tidlig. Hvis du sparer månedlig over tid i aksjefond vil pengene vokse for deg, og gi deg belønningen å kunne leve det livet du ønsker når du blir pensjonist. Og mange vil nok ikke merke om det trekkes noen hundrelapper eller en tusenlapp fra lønnskontoen til sparing hver måned, slik at det ikke tar bort kosen og moroa i hverdagen. Det er gjerne penger som hadde forsvunnet i intet uansett.

Pensjonssparing handler om en ting; å få pengene til å vokse. Visste du at ved å spare under 1000 kr måneden i 40 år kan det vokse til over 2 millioner? *)

Det høres vel forlokkende ut?

Pensjon kan være vanskelig og det kan derfor være lurt å få hjelp til å få oversikt av en rådgiver i banken. Vi er her for deg. :) Hva venter du på?

*) basert på FNO sin forventede snittavkastning på 5,75% pr årdg.

Er det noe du ønsker å vite mer om innenfor økonomi, investering og sparing. Les mer her eller ta direkte kontakt med rådgiver i chatten på høyre side.

Flere tips om hvordan du starter å spare til pensjon ser du her!

Powered by Labrador CMS