Hva er digital kunst, NFT, og hvorfor bør du vite om det?

Kjøp digital kunst: KOKETIT x ELLE Norge – Green Issue

Publisert Sist oppdatert

English version.

Denne månedens Green Issue-cover er illustrert av den fantastiske kunstneren Shira Barzilay A.K.A. KOKETIT. Vi ønsket at coveret vårt skulle være en representasjon av verdens tilstand, men med en zen og håpefull stemning. Da Shira presenterte denne vakre illustrasjonen, ble vi umiddelbart tiltrukket av roen og den positive energien i bildet.

En animert versjon av dette vakre kunstverket, med musikk fra den Grammy-nominerte artisten J. Views, vil nå legges ut på auksjon som en NFT. Alle inntektene går til Choose Love.

Choose Love er en veldedig organisasjon som hjelper flyktninger med alt fra livreddende søke- og redningsbåter til mat, klær og juridisk rådgivning.

Her er alt du trenger å vite om digital kunst, hvordan du byr på kunstverket og hva du får hvis du kjøper det.

Hva er NFT-er og hvorfor er det så populært?

NFT-er, eller digital kunst, står for non-fungible tokens, som i bunn og grunn betyr at det er noe som ikke kan erstattes. Kunstneren selv, Shira Barzilay, hjelper oss å forstå:

– De klassiske valutaene er for eksempel refunderbare. En dollarseddel representerer det samme som enhver annen dollarseddel, og du kan betale med hvilken som helst av dollarsedlene du har i lommeboken. NFT-er er her for å endre det, og gi en person muligheten til å være eneeier av et unikt kunstverk.

Hvis du ikke allerede har gjort det, bør du dykke ned i denne spennende verdenen av digitalt eierskap. Enten fra et kunstnerperspektiv eller som innkjøper og kunstelsker.

– NFT-er har revolusjonert kunstverdenen, ved å gi oss som skapere full kontroll til å vise eller selge kunsten vår, akkurat slik vi ønsker. Dessuten er det en mye mer tilgjengelig måte å produsere kunst på. NFT-er kan også komme med «royalties», noe som betyr at hver gang kunstverket blir solgt, vil kunstneren motta en prosentandel. Og sist, men ikke minst, er den fantastiske muligheten for global rekkevidde. Kunsten vår trenger ikke lenger være begrenset til virkelige begivenheter som utstillinger eller markeder.

Digital kunst ser ut til å være kommet for å bli.

– NFT-ers banebrytende og innovative teknologi er fantastisk, med utallige muligheter og muligheter for artister, bedrifter og kunder.

Hvordan byr du?

Søndag 15. mai kl. 19:00 vil NFT-en være tilgjengelig for salg i én uke, frem til søndag 22. mai. Startprisen vil være på 1000 USD (cirka 10.000 NOK). Kunstverket og tilhørende «utilities» (ulike tjenester og varer som hører til kunstverket – se liste under) vil bli tildelt høystbydende.

Her kan du by på kunstverket!

Betalingsinstruksjoner er forklart på nettsiden.

Hva får du?

I tillegg til KOKETIT x ELLE Norway – Green Issue Cover, vil høystbydende motta en rekke ekstra «utilities». De er som følger:

NFT: Nok et unikt KOKETIT-kunstverk fra Shira Barzilays NFT-samling The Four Elements

En samtale med kunstneren selv

En ukes arbeidserfaring hos Storm Model Management

To (2) billetter til ELLEs sommerfest i Oslo 15. juni

Annonseplass i ELLE Norge

Hvorfor NTF-er?

Du lurer kanskje på hvorfor du skal eie en NFT. Foruten det faktum at du vil eie et originalt, unikt digitalt kunstverk, kommer det med noen andre fordeler.

– Å eie en god NFT kan sees på som en fin form for investering, da kunstverket vil få verdi over tid, forklarer Shira.

Choose Love

Alle inntektene doneres til den veldedige organisasjonen Choose Love. På fem år har de samlet inn titalls millioner for å støtte flyktninger på alle stadier langs migrasjonsruter fra Europa til Midtøsten og langs grensen mellom USA og Mexico, og nylig i Ukraina.

«We are powered by you and by our vision - a world that chooses love and justice every day, for everyone.»

– Choose Love

Mer om kunstneren

Shira Barzilay er en israelsk kunstner, basert i Tel Aviv. Instagram-profilen hennes er fylt med vakre kunstverk og illustrasjoner, med inspirasjon fra blant annet vakre naturelementer. Hun har nylig gjort et stort designsamarbeid med klesgiganten Zara, og hun har flere spennende prosjekter på gang. Dette er Shiras første cover noensinne, men sannsynligvis ikke hennes siste. Hun har vært omtalt i Vogue Portugal, GQ Magazine, Harper’s Bazaar, Forbes og nå ELLE Norge.

Musikk

Musikken som tilknyttet NFT-en er av J.Views, en Grammy-nominert, New York-basert musiker, produsent, låtskriver og kunstregissør.

Powered by Labrador CMS