En siste hyllest til Karl Lagerfeld

Foto via Instagram.

Dagens Chanel-show i Paris startet med ett minutts stillhet til minne om legenden Karl - og en epoke som nå er over.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble den aller siste kolleksjonen Karl Lagerfeld designet for motehuset Chanel, vist på Grand Palais i Paris.

En hel moteverden hyllet Karl, som har vært sjefsdesigner for Chanel i over tretti år.

Ifølge NY Times var Lagerfeld selv klar over at han kom til å dø, og at han sammen med sin høyre hånd, Virginie Viard planla sin siste visning for Chanel.

En epoke er over

https://www.instagram.com/p/Bun56IEhDIn/

Dagens show ble en siste hyllest til motekongen Karl, som ikke ønsket noen stor begravelse etter sin bortgang.

– Det var en utrolig fin og rørende visning, som startet med ett minutts stillhet for Karl og som endte med alle modellene som gikk ned catwalken til lyden av David Bowies "Hero", sa sjefredaktør Petra Middelthon på telefon rett etter visningen.

Først kom et klokkespill, deretter kom ett minutts stillhet, før den kjente, stakkato stemmen til Karl bredte seg over anlegget i Grand Palais.

https://www.instagram.com/p/Bun8McLhnq1/

Supermodellene Claudia Schiffer og Naomi Campbell, tidligere Vogue-redaktør Anna Wintour , sangeren Lily Allen og skuespiller Kristen Stewart var blant kjendisene som satt på første rad, alle kledd i Chanel for anledningen.

På catwalken

https://www.instagram.com/p/Bun7e7IFx1S/

Grand Palais var, for anledningen, omgjort til Chalet Gardenia, med sveitserinspirerte brune hus, masse snø, ski og sleder - Alt i ekte Karl Lagerfeld-ånd.

Karls yndling, modellen Cara Delevigne, var tilbake på catwalken igjen, trolig for å hedre Karl Lagerfeld som hun hadde et tett og nært forhold til. Det var også 17 årige Kaia Gerber, en av de hotteste supermodellene akkurat nå.

Avsluttet visningen

https://www.instagram.com/p/BuoIdD_gpYA/

Sist ut på catwalken kom skuespiller Penelope Cruz, som avsluttet showet ikledd en snøhvit kjole, sort sløyfe i håret og en hvit kamelia i hånden til minne om Karl.

Men til tross for stående applaus, var det ingen som kom ut for å takke for showet. Og det var vel da det gikk opp for alle at en epoke virkelig over og at Chanel nå må fortsette uten Karl.

Powered by Labrador CMS