Helgebrunsj: Eggs Benedict med røkelaks

Julies matblogg deler sin oppskrift på en skikkelig luksusbrunsj til helgen: Eggs Benedict med røkelaks og champagne!

Publisert Sist oppdatert

Helgebrunsj: Min favorittfrokost i hele verden er ganske dekadent, og tar litt tid å lage. Den inneholder Eggs Benedict med røkelaks, lakserogn, en fløyelsmyk hollandaise og selvsagt Champagne!

Har du testet Julies luksuspasta med sjøkreps og løyrom?

Eggs Benedict med røkelaks og Champagne

Det tar jo litt tid å lage, og de første gangene man prøver seg på posjering av egg kan det bli litt søl. Men når du først har lært deg denne enkle fremgangsmåten går det lekende lett fremover! Å lage hollandaise kan også være litt frustrerende, så derfor har jeg en foolproof blender-variant. Aldri mer sprukket hollandaise! Denne frokosten kan lages på bare 20-30 minutter - og jeg lover at innsatsen er verdt det.

Oppskrift til 2 personer

Ingredienser:

  • 4 egg
  • 2 fine rundstykker, egg muffin eller toast
  • 150 g røkelaks
  • Lakserogn
  • Dill
  • Nykvernet pepper
  • Champagne

Fremgangsmåte:

Start med å posjere eggene. Fyll ca. 5 cm vann i en kjele og kok opp. Skru ned temperaturen så vannet kun bobler i bunn av kjelen. Det skal ikke boble så mye at de stiger opp til overflaten.

Knekk egget over i en liten sil, slik at den mest rennende delen av egget siles bort. Slipp så egget forsiktig ut av silen og over i vannet, og la det ligge helt i ro i 3 ½ - 4 minutter. All eggehviten skal være fast, og plommen er fremdeles helt myk.

Løft egget forsiktig ut av vannet med en hullsleiv (eller samme lille sil du brukte tidligere), og la det renne av seg på litt kjøkkenpapir.

Finn frem dine carbs of choice og dander dem med skivet røkelaks i bunn, posjert egg og blender-hollandaise. Til slutt topper du det hele med lakserogn og frisk dill. Kanskje litt nykvernet pepper til slutt.

Blender-hollandaise

Du trenger:
3 eggeplommer 1 ss sitronsaft 140 g smør nykvernet pepper Smelt smøret forsiktig i en liten kjele. Ikke la det koke, men varm til rett under kokepunktet. Separer eggeplommene fra eggehvitene og ha plommene over i en blender sammen sitronsaft. Kjør på høy hastighet i 20-30 sekunder til blandingen endrer farge og blir lysere. Bruk laveste blenderhastighet og hell det varme smøret sakte i eggeplommene. Kjør et par sekunder etter at alt er blandet godt sammen. Tilsett litt salt om du bruker usaltet smør. Smak til med nykvernet pepper og eventuelt litt salt og mer sitronsaft. Foto: @juliesmatblogg

Helgebrunsjen blir helt komplett med et forfriskende glass eksklusive bobler!

Powered by Labrador CMS