Visste du dette om ceramider?

Opplever du tørr og irritert hud? Dette kan være grunnen.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Elizabeth Arden.

Visste du at når vi fyller 30 synker vårt naturlige ceramide-lager i huden med omtrent 40%? For å forstå hvordan dette påvirker huden i praksis, må vi først og fremst forstå hva ceramider er.

Ceramider er liptider, og liptider kan beskrives som oljer eller fettsyrer som finnes i det ytterste laget av huden – helt naturlig. Ceramidene fungerer som et slags "bindeledd" eller lim (rett og slett) mellom hudcellene, og bidrar til å styrke hudens barriere.

Det kan også forklares på denne måten: Se for deg at du bygger et hus av murstein, men mangler noe som binder dem sammen. Det du sitter igjen med da, er et hus som ikke tåler verken vær eller vind. Litt på samme måte blir det når hudens lager av ceramider synker. Derfor omtales ceramider ofte som "hudens byggeklosser".

Tørr og irritert hud

Så hva skjer egentlig med huden, dersom den blir fattig på ceramider?

Et tydelig tegn er at huden tørkes ut. Den blir rød, grovere i overflaten og irritert. Dette skjer fordi hudbarrieren er svekket og sårbar, og ytre faktorer som bakterier og smuss, vil kunne påvirke huden i mye større grad. UV-stråling vil også svekke ceramide-lageret i huden (hei, solfaktor).

Og er det noe vi har lært, så er det at en tørr hud, ikke er veien til vår høyt elskede glow.

Dette kan du gjøre

Heldigvis er ikke alt tapt. For selv om ceramide-lageret vil synke naturlig grunnet aldring, og svekkes gjennom UV-stråling, kan du også tilføre ceramider gjennom hudpleie.

Elizabeth Arden har forsket på ceramider i en årrekke, og dedikert en hel hudpleie-serie til dette.

Nå oppdateres denne serien med tre nye produkter: Ceramide Lift And Firm Day Cream, Ceramide Lift And Firm Day Cream Spf 15 og Ceramide Lift And Firm Night Cream.

Den prisvinnende serien er nå tilsatt 5x mer ceramider for å gi huden det den trenger, men naturlig mister over tid. Som en bonus er også forpakningen laget i resirkulert glass!

Disse kremene passer i utgangspunktet til en eldre hud, men kan også brukes av yngre (25+) som ønsker å forebygge tap av fuktighet og ceramider i huden. Resultatet etter bruk av kremene er en fastere, friskere og mer glødende hud.

Ceramide Lift And Firm Day Cream (50ml), 1019,-

Ceramide Lift And Firm Day Cream Spf 15 (50 ml), 1019,-

Ceramide Lift And Firm Night Cream (50 ml), 1069,-

Anbefalt bruk

På dagtid: Start morgenrutinen din med Ceramide Micro Capsule Skin Replenishing Essence, og deretter et serum fra Arden sine ceramide-kapsler. Avslutt med Advanced Ceramide Lift and Firm Day Cream eller Advanced Ceramide Lift and Firm Day Cream spf15.

På kvelden: Start kveldsrutinen din med Ceramide Micro Capsule Skin Replenishing Essence, og deretter et serum fra Arden sine Ceramide-kapsler. Avslutt med Advanced Ceramide Lift and Firm Night Cream.

Oppdag hele Elizabeth Ardens ceramide-serie her.

Powered by Labrador CMS