Vi ELLE-sker lofoten

Foto: Cecilie Mevatne/ @ceciliemevatne

ELLEs reiseblogger gir deg sine tips til fantastiske Lofoten.

Publisert Sist oppdatert

Mange reiser utenlands i ferien, men det har også blitt superpopulært å feriere hjemme i Norge. Og Lofoten er en av stedene folk hvalfarter til. Vår resieblogger, Cecilie Mevatne har reist mye i utlandet, men også i Norge. Og her får du hennes beste tips til spektakulære Lofoten.

Både i fjor vår og sommer besøkte jeg Lofoten og jeg ble regelrett forelsket i den ville naturen, skjærgården, strendene og kulturen. Selv om jeg var der to ganger allerede skal jeg tilbake så snart jeg får anledning. Så før du kjøper flere billetter til utenlandsferier, husk at det finnes strender med like krystallklart vann som i Maldivene, og naturopplevelser utenom det vanlige nord i vårt eget land.

REISETIPS: LOFOTEN

  • Lofotens koseligste by, Henningsvær må oppleves. Ta morgenkaffen på den koselige bryggen. Beste take-away kaffen finner du hos Lysstøperiet.
  • Besøk også kunstgalleriet KaviarFactory i Henningsvær for en moderne kunstopplevelse mellom dramatiske fjell midt i havgapet.
  • Fantastiske toppturer preger hele Lofoten. Luftige topper, magiske utsikter og naturopplevelser der du garantert sier wow mer enn en gang, er en garanti. Jeg elsket turen til blant annet Festvågtinden og Svolværsgeita.
  • Ta med telt og se solnedgangen fra den vakre stranden Uttakleiv.
  • Det eneste som skiller det krystallklare vannet og den hvite sanden på Haukland stranden fra Maldivene er den litt kjøligere havtemperaturen og de bratte fjellene i bakgrunnen. En stranddag du aldri vil glemme.
  • Book deg en rorbu i havgapet. Ingenting er som å våkne til bølgeskvulp.
  • Dropp Leknes, men besøk Svolvær. Her kan du bo i havgapet enten du velger rorbu eller foretrekker en hotellopplevelse i havgapet. Det finnes også en rekke restauranter langs bryggen.
  • Lei bil og kjør fra sted til sted. Lofoten har endeløst av perler, og kjøreturene mellom perlene er en opplevelse i seg selv. Husk kamera!!

Husk å planlegg turen til Lofoten godt. Widerøe flyr direkte fra Oslo lufthavn Gardermoen til Leknes og Svolvær i Lofoten.

Sjekk ut bloggen til Cecilie her! og Instagram!

Mer reise:

Sunne flyplassfavoritter!

Slik pakker du kofferten til strand og storby

24 timer i Saint Tropez

Powered by Labrador CMS