Rawdah Mohamed debuterte på moteuken i Milano

Foto: Getty Images, Daniele Venturelli/WireImage

Den norske modellen gikk visning for Max Mara i Milano i dag.

Publisert Sist oppdatert

Under Max Maras visning i Milano i dag tidlig, var en av modellene på catwalken Norges egen, Rawdah Mohamed.

Tidligere har hun vært i flere internasjonale motemagasiner, som ELLE, V Magazine og Vogue, men dette ble hennes debut på den internasjonale motescenen.

Ekstremt stort!

Vi har tatt en prat med Rawdahs norske agent, Amar Faiz i Idol Looks. Rawdah har ikke rukket å svare på forespørselen vår, da hun er på vei hjem fra Milano for å så gå rett i karantene i Oslo.

Oppdraget for Max Mara fikk hun ved at selveste Carine Roitfeld plukket henne ut.

Gåsehud

– Debutvisningen er alltid den viktigste for en modell. Det setter standarden for resten av jobbene som kommer. Når man har fått et gjennombrudd med riktig brand og team, blir du sett på i et helt annet lys. Denne debuten kommer til å føre til flere prestisjetunge jobber i framtiden for Rawdah.

På visningen i Milano hadde Rawdah på seg et helsort antrekk, med vide bukser, genser, en oversized blazer med åpne ermer og en hvit veske. Sminken var naturlig, men med dype vinrøde lepper.

– Hun ble vist til Roitfeld og hennes amerikanske agent. Etter noen runder med videoer av Rawdah hvor hun viser hvordan hun går og bilder vi sendte over digitalt, dro hun til Milano i går for fittings og gikk selve visningen i dag.

Hjemme i Oslo satt Faiz og resten av modellfamilien på kontoret og fulgte spent med på visningen som ble streamet live.

Foto: Getty Images, Daniele Venturelli/WireImage

Hvilket signal gir dette den internasjonale motebransjen?

Rakettstart

– Jeg har sett mange av mine modeller gå ned store, internasjonale runways før, men dette har jeg drømt om i snart 20 år. Å ha en jente som jeg representerer gå med hijab på catwalken i Milano... Hun er enestående og jeg fikk gåsehud da jeg så henne gå.

28-åringen fra Skien bor i Oslo sammen med datteren og jobber til daglig som vernepleier og modell.

Hun ble moteyndling via Instagram og ble lagt merke til verden over. Hun har hatt eget program på NRK, og nå kan det se ut som karrieren virkelig kommer til å skyte fart også som catwalk-modell.

– Rawdah er en sterk stemme og denne synligheten kommer hun til å bruke til å sette søkelyset på saker som er viktige. Som andre modeller som bruker hijab, jobber hun med å normalisere hodeplagg og på å sette fokus på modest clothing. Det kommer hun selvfølgelig til å fortsette med.

Faiz og Rawdah har en klar plan som de jobber etter, og vi kommer til å se mye av den norske modellen framover.

Se visingen

https://www.youtube.com/watch?v=Jkbhv10p8Ss

Se hele visningen, eller spol fram til 4:55 for å se Rawdah Mohamed på catwalken i Milano.

Det italienske merket, Max Mara ble etablert i 1951 av couturieren, Achille Maramotti. Han var tidlig ute med å gjøre business av ready-to-wear (masseproduserte klær), og i dag er de mest kjent for sine lekre kåper og jakker i kvalitetsmaterialer.

– Rawdah får masse forespørsler om oppdrag hele tiden, men fokus er, og kommer fortsatt til å være, på det beste av det beste. Vi har en plan vi jobber ette, og dere kommer til å få se mer med tiden, men jeg kan røpe at det er mye spennende som skjer.

Powered by Labrador CMS